Blog

Det bli'r måske lidt personligt, men nu er det nok!

Når man virkelig tror på noget, må man nogle gange gi' slip på det for at se, hvordan det folder sig ud. Det gør jeg nu med 11 års udvikling af materialer til bevægelse i undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pas på! Dette er et længere skriv med mange tanker.

Måske også lidt personligt.

I dag gi'r jeg nemlig slip. Slip på 11 års arbejde.

DSA - Dansk Som meget Andet end sprog

Siden min tid som lærerstuderende på det allerførste hold med linjefaget Dansk som Andetsprog har jeg været optaget af dette finurlige fag. Ud fra egne erfaringer som tosprogslærer, koordinator og konsulent, kursusholder, materialeudvikler og underviser af flygtninge vil jeg dele mine tanker, oplevelser og ikke mindst undren med dig. For DSA er i den grad så meget andet og mere end bare sprog.

Slip på frygten for ikke at gøre det godt nok.

Slip på skammen over ikke altid at tjene nok til at gøre banken glad.

Slip på ærgrelsen over gentagne og dybt urimelige besparelser på uddannelsesområdet.

Slip på frustrationen over ikke at kunne hjælpe nok mennesker i alle aldre med at lære det, vi som samfund kræver af dem, men ikke gi'r dem alle lige mulighed for.

Jeg gi'r ikke op. 

Snarere tværtimod.

Jeg gi'r derimod liv til mine hundredvis af idéer, tanker, ord, sætninger og regnestykker, så de kan skubbe glæde, gejst og bevægelse ind i undervisningen fra de små poder i indskolingen til de ældste kursister på sprogcentrene.

Fra og med NU står alle mine aktiviteter til dansk, engelsk, matematik og dansk som andetsprog til alles disposition. Når som helst. Hvor som helst. Til evig tid.

Der skal ikke længere være nogen som helst undskyldning for at lade eleverne sidde stille hele dagen, når de går i skole.

Der skal ikke længere være en eneste lærer, der gerne vil inddrage bevægelse, men ikke kan pga. økonomi, frygt for fagligheden eller manglende forberedelsestid.

Der skal ikke længere være nogen som helst undskyldning for mig, når jeg gerne vil sprede budskabet, men ikke har penge, tid og kontakter nok.

I dag er en kæmpe stor dag for mig. Jeg har forberedt den over flere måneder. Jeg har tænkt og tænkt og tænkt. Følt og følt og følt. Tvivlet og grædt og klukket.

Og nu skulle det være. Mit hjerte bobler, og min kære hund Gladys og jeg har netop danset ret uhæmmet til Safri Duo i vores lille stue.

Nu er Sprog & Tal i Bevægelse sat fri. Nu er jeg sat fri.

Nedenstående links er til dem, der gerne vil kigge med. De fører direkte til mit og nu verdens GRATIS GULD. Det tør jeg nemlig godt kalde det i dag - i al beskedenhed. Or not ;o)

DSA - basis / DU1+2+3

DANSK - indskoling, mellemtrin & udskoling

MATEMATIK - indskoling & mellemtrin

ENGELSK - indskoling & mellemtrin

I mit nyhedsbrev kan du læse mere om baggrunden og mit fortsatte arbejde for at få bevægelse ind i alle afkroge af vores uddannelsessystem.