writing a blog, blogger influencer reading text on screen, social media

Elevrådskontaktlæreren

Blog

Julen er hjerternes tid - her kommer et blogindlæg fra hjertet

Min barndom i en familie med døve forældre har gjort det meningsfuldt for mig at tale børnenes sag.

Publiceret Senest opdateret

Elevrådskontaktlæreren

Jeg har arbejdet som elevrådskontaktlærer i 14 år samt læst en kandidatuddannelse i pædagogisk sociologi hvor jeg har skrevet et speciale om medborgerskab i skolen. På baggrund af mit speciale, har jeg udviklet initiativet Demokrati i Skolen som jeg bruger i mit arbejde som elevrådskontaktlærer. Målet er, at styrke skolens underprioriterede elevdemokrati ved at skabe demokratiske rum i skolekulturen. Jeg vil gerne gøre læserne klogere på elevdemokratiets status og måder at demokratisere skolen på i praksis.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når man er døv, er man ikke en del af den hørende verden, fordi man mangler den væsentlige sans, de andre har. Min far voksede op i en social udsat familie med druk og sygdom. Han blev låst inde i et skab, hvis han var besværlig. Med mange søskende var der ikke plads til ham, og han blev sendt på kostskole og boede hos en plejefamilie. Min mor voksede op i Polen og var på mange måder overladt til sig selv i den hørende verden, hun voksede op i. Som polsk jøde blev min mor og hendes familie fordrevet fra Polen og kom til Danmark i 1969.  

Begge mine forældre er som børn blevet drillet på grund af deres handicap, holdt uden for de hørendes fællesskab og været ekskluderet, men de var utrolig kærlige over for både mig og min søster og gik meget op i, at man skulle behandle andre godt - hensynsfuldt - og at der skulle være plads til alle.  

I min søsters og min folkeskoletid blev vores jødiske baggrund mødt med varme og vores forældres handicap vendt til noget positivt af både vores klassekammerater og vores lærere. For mig er det indbegrebet af danskhed, at der er plads til alle og især til børnene, der jo ikke har mulighed for at forvalte deres egne muligheder i samme grad som voksne. Derfor går jeg op i elevdemokrati og at tale børnenes sag.  

Glædelig jul.  

Savner dig far ❤

Powered by Labrador CMS