Søs Prehn

Blog

Hvor er jeg træt af at tænke på en gammeldags måde

I Frederiksberg kommune får lærerne stillet arbejds pc´ere til rådighed og det er da helt fint. Det er lidt ligesom med skoleuniformer, vi har alle de samme, der er ikke nogen der har en fin dyr computer med en lækker stor skærm eller nogen der skejer ud med sjove tastaturer, der kan skifte farve. Vi får to computere at vælge imellem. En der ligner lidt en traktor og så en mere fancy en med touch skærm. Jeg har traktoren, fordi det trods alt skulle være den mest driftssikre – og fordi der ikke var andre, da jeg startede på mit job.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det begrænsede udvalg af lærer computere har den fordel, at vores it folk kender modellerne og altid er klar til at hjælpe os enten over telefon eller i en pause. 

Søs Prehn

Jeg har undervist elever med anden etnisk baggrund end dansk i mange år, og jeg har et et ønske om at give dem og deres forældre en stemme i den offentlige debat, for det kan være svært for mange at få et deres nysgerrige spørgsmål og holdning til skolen igennem til medierne. Forældrene er velformulerede, men har ikke altid sproget til med at nuancere debatten - bare kommunikationen over Aula kan være en udfordring. Mine indlæg er baseret på den virkelighed, jeg oplever i skolerne til hverdag, men tolkningerne står selvfølgelig helt for egen regning.

Men, det der er noget juks er, at vores computere nogle gange skal opdateres og derfor indleveres til kloning i vores it afdeling. Hvis ikke du får lagt dine dokumenter i skyen inden Frederiksbergs deadline for kloningen, så forsvinder ALT på dit skrivebord. Så de fleste husker faktisk at gemme deres ting. USB stik kommer i sving og vores gratis adgang til OneDrive. 

Der var desværre nogle kolleger der ikke fik det gjort, de havde misset beskeden, men i stedet for bare at slette indholdet på de ca. 700 stakkels kollegers computere, er indholdet nu slettet på adskillige tusinder computere - også dem der havde været artige og havde fået klonet i tide. Jeg havde fået klonet og troede jeg var på den sikre side – men nu er alt også væk på min pc. For desværre havde Microsofts lavet en fejl og havde slettet tusindvis af lærer pc´ere. Alt er pist væk. Udover jeg selvfølgelig er smådesperat over at mangle min forberedelse, vigtige noter og ikke kunne gennemføre min hverdag, så bliver alle mine konspirationsteorier vandet med ond gødning. Hvorfor kan kommunen styre min computer med et klik? Hvorfor har kommunen overhovedet adgang til min computer? Hvem kan følge med i, hvad jeg laver på den? 

Desværre kan jeg kan ikke engang tillade mig at brokke mig, for alle mine yngre kolleger kigger bare på mig, som om jeg er lidt mærkelig og spørger pænt, hvorfor jeg ikke bare altid gemmer i skyen. 

FORDI DET GØR JEG BARE IKKE, råber jeg inde i mig selv. Smiler pænt til dem og ærgrer mig over, at jeg åbenbart bare tænker på en gammeldags måde. 

Dårlig dag på jobbet!