Søs Prehn

Blog

Man bliver lidt rundere indeni, når man får løbet en tur

Københavns Kommune har uden forklaring sparet BUFs deltagelse væk ved DHL stafetten. Det er en dårlig beslutning. Jeg var personligt aldrig kommet i gang med at løbe, hvis ikke en kollega havde meldt mig til stafetten - uden at spørge mig først. I dag ikke undvære mine ugentlige løbeture rundt i byen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Min kollega havde flere minutters krampelatter over mine spørgsmål i forbindelse med, at hun havde meldt mig til DHL stafetten. Jeg ville gerne vide, hvordan man holdt både en drikkedunk og en depeche, mens man løb rundt i Fælledparken og hvis man nu skulle tisse, om der så var stillet toiletter op langs ruten. Jeg havde aldrig løbet før og tænkte, at 5 kilometer var en vanvittig lang distance. Hun mente, at jeg nok godt kunne klare mig uden både vand og toiletter. Det lykkedes hende at overbevise mig om, at det kunne være jeg skulle prøve det af. Så jeg vippede langsomt op på et løbebånd og brugte foråret på at komme i form. Og jeg lærte at klare mig en halv times tid uden vand og wc.

Søs Prehn

Jeg har undervist elever med anden etnisk baggrund end dansk i mange år, og jeg har et et ønske om at give dem og deres forældre en stemme i den offentlige debat, for det kan være svært for mange at få et deres nysgerrige spørgsmål og holdning til skolen igennem til medierne. Forældrene er velformulerede, men har ikke altid sproget til med at nuancere debatten - bare kommunikationen over Aula kan være en udfordring. Mine indlæg er baseret på den virkelighed, jeg oplever i skolerne til hverdag, men tolkningerne står selvfølgelig helt for egen regning.

Det er nok omkring 8 år siden og efter jeg kom på den anden side af, hvor hårdt det er at komme i gang med at løbe, kan jeg i dag ikke undvære det. Jeg har løbet næsten hver uge lige siden, ofte flere gange om ugen.

DHL stafetten ligger på et godt tidspunkt lige efter sommerferien. Sensommeren er god, fordi vejret som regel stadig kan være er lækkert og man har selv alt for travlt med at starte et nyt skoleår op til også at arrangere en fest på lærerværelset, for det er selvfølgelig eleverne, der får al opmærksomheden i disse uger. Til DHL får man en lille pause, hvor man har anledning til at have en hyggelig aften med gamle og nye kolleger. Dem, der ikke løber, kommer og hepper. Det er endda blevet endnu mere attraktivt at deltage i stafetten, efter der også er kommet et gå hold.

Udover det gør noget godt for det sociale på en arbejdsplads, tænker jeg at kommunen også burde være interesserede i, at medarbejderne holder sig i nogenlunde form. Vi skal jo arbejde til vi er mindst 69 år.

Ud over velværet i kroppen, gør en løbetur også noget godt i ens hoved. I dag løber jeg, når jeg har brug for at samle tankerne, når jeg er sur, stresset eller bare lidt for træt. Jeg kommer altid hjem gladere og med mere energi. Jeg ville ønske, nogen havde sparket mig i gang med at løbe meget tidligere, for det har været godt for mig. Så kære BUF, den vil jeg altså anbefale jer at overveje en ekstra gang.