Lærerliv m.m.

Blog

KAOSpiloter efterlyses!

Kaospiloterne - 90'ernes hypede alternative lederuddannelse - bør være i høj kurs lige nu. Ikke så meget for at kunne lede kreativt - mere for at få styr på det kaos, der hersker i skolepolitikken for tiden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Socialdemokraternes formand ved ikke hvad hun skal mene om indgrebet efter lærerlockouten i 2013 (i øvrigt: Intet glemt, intet tilgivet), eller om at skolereformen ikke fungerer. Altså ud over at vi skal finde en løsning.

Kan vi ikke blive enige om, at det et eftervist SÅ mange gange at eleverne ikke lærer mere, at arbejdsmiljøet stinker, at børnetrivslen er dårlig og at vi har flere udadreagerende børn end nogensinde før? 

Så lad os finde en løsning for skolerne, der giver flere penge (der mangler ca. 4 mia. om året) eller skærer ned på timetallet for eleverne - til fordel for mere kvalitet i undervisningen.

Lærerliv m.m.

Tobias Zimling Kristiansen - folkeskolelærer i Gentofte og med en fortid på frie skoler, i Grønland og i Kalundborg. Er fagligt aktiv og kronisk kritisk og løsningsorienteret. Jeg uddanner mig løbende - for egen eller arbejdsgivers regning, og jeg blogger om lærerlivets sider - fagligt, pædagogisk, dannelsesmæssigt, didaktisk og hvad der end falder mig ind.

- men ikke nok med kaos hos Sosserne... Det fortsætter i UVM!

Mere specifikt forholder jeg mig til de nationale test - de virker ikke, de er dyre og de bliver evalueret uden åbenhed om processen. Og når Undervisningsministeren bliver konfronteret med, at tests ikke virker, så bliver de blot skudt til hjørne med at de skal  evalueres først - og indtil da fortsætte som hidtil.

Jeg er bestemt ikke negativt indstillet over for at teste elever - jeg gør det tit og ofte i min egen undervisning - men så ved at jeg at skidtet fungerer. Jeg har det heller ikke svært ved nationale test - men når de frivillige i kommunerne bliver gjort obligatoriske, og når videnskaben siger at de ikke viser det de skal - så er det nok bedre at lade være at bruge testene..

Mit store håb er at der snart kan komme løsninger, der ikke er så ligegyldige med virkeligheden som vi ser det nu - gad vide om der sker noget efter et valg?