Trine Staur

Blog

Pinligt forslag fra Dansk Erhverv

Hvordan kan ideen om at gældsætte fremtidige generationer være med til at løfte fremtidens generationer?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Danmark foreslår Dansk Erhverv at gøre SU under kandidaten til et lån. In the mean-time forsøger  vores storesøsternation, USA, at løse de kæmpemæssige  negative økonomiske udfordringer, som ´student loans´ har medført  for milioner af mennesker og i øjeblikket er tanken om, at gøre op med den negative konsekvens, som studielån har haft på milioner af menneskers liv er present for mange amerikaneres hverdag.. Det betyder altså at vores storesøster nation, har fattet, i en vis omfang, at gæld ikke er løsningen og med milioner af mennesker, som lever i dyb fattigdom ligesom erkendt at man bliver nødt til, enten at slette gælden eller reformere samfundsstrukturen. Jeg ser mange røde felter i det foreslag. Hvis kommende generationer skal gældsætte sig for at kunne få en videregående uddannelse, vil man kraftigt begrænse folks frihed til at vælge det liv de ønsker. En gældsat generation og arbejdsstyrke vil formentlig være begrænset i deres mulighed for at sige fra over for urimelige arbejdsvilkår, hvilket man kan mistænke er årsagen til at dansk industri ønsker et nyt SU system.  Vi har et af de mes beundringsværdige uddannelsessystemer i hele verden, som mange lande misunder, hvorfor lave et så draktisk indgreb som forværre et system som kun skal forbedres i min optik. 

Trine Staur

Lærerstuderende på Københavns proffesionshøjskoles Bornholmer afdeling. Kulturfag, normkritik, flere og bedre praktikker og sjove fortællinger fra en studerendes hverdag