Spotlighters

Blog

På banen igen

Så er vi igang med undervisningen ude i klasserne med elever, håndsprit og afstand.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selvom vores konsortium stadig kun kan mødes online og vi tydeligt kan mærke at udviklingen ikke er på zoom hvad den kan være i når man er fysisk sammen, så er vi ikke slået ud endnu.

Spotlighters

SPOTLIGHTERS er et EU-finansieret projekt, der skal hjælpe lærere og studerende med at tackle stress- og stressrelaterede problemer, bl.a. ved at udvikle værktøjer og undervisningsmateriale. Alle resultater og alt materiale er åbne uddannelsesressourcer til brug uden begrænsninger. Partnerne bag er University of Helsinki, Metropolia UAS, University of Western Macedonia, Universidad Pompeu Fabra, Autonomous University of Barcelona, Advancis, Boon og LOOP.bz OBS: Indhold og holdninger i denne blog er skribentens egne.

I Danmark er vi endda så heldige at vi kan mødes med eleverne i det samme fysiske rum og det synes jeg er vigtigt. Vi er pt igang med at optimere vores undervisningsmoduler om stress og stresshåndtering og den feedback vi får fra eleverne er essentiel i denne process. Modulerne består af teori om de fysiologiske processer i forbindelse med stress og om hvordan man kan få adgang til at styre sit (ellers ret automatiske) system og af praktiske øvelser man kan bruge til at styre sit eget (eller klassens) arousal level. Det er temmelig svært at få den nonverbale feedback online og også det at mærke stemningen i klassen er nær ved umuligt. Især er det svært at sammenligne en online stemning med en situation hvor eleverne er sammen. Derfor har vi, de danske partnere i projektet, pludselig fået en meget mere central rolle og et lidt større ansvar i udviklingen af materialet. Og som konsortium har vi fået en helt ny og stor udfordring der handler om at konvertere vores materiale til online undervisning. The upside er at materialet bliver endnu mere tilgængeligt og forhåbentligt lidt hurtigere end forventet. Så hold øje her på bloggen, hjemmesiden eller facebook hvis du er nysgerrig.

En anden årsag til at vi er glade for at være tilbage i skole og på arbejde er:

  • Exercising and moving your body are great ways to reduce stress. Another way to handle stress is spending time with friends and family. Remember that having people in your life who provide social support can make you feel cared for, which will slow the release of cortisol. The best thing to do is tell a trusted adult if you are feeling stressed for a long period of time!                    https://kids.frontiersin.org/article/10.3389/frym.2017.00071