Spotlighters

Blog

Online kursus i stresshåndtering til de ældste elever

Et gratis kursus til lærere og elever om det fysiologiske system bag stress og hvordan vi kan håndtere det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år i september skrev jeg glad at nu var vi tilbage i klasserummene igen. Det varede desværre ikke så længe som vi havde håbet og i nogle af de lande vi samarbejder med gik det endnu værre end hjemme hos os i Danmark.

Spotlighters

SPOTLIGHTERS er et EU-finansieret projekt, der skal hjælpe lærere og studerende med at tackle stress- og stressrelaterede problemer, bl.a. ved at udvikle værktøjer og undervisningsmateriale. Alle resultater og alt materiale er åbne uddannelsesressourcer til brug uden begrænsninger. Partnerne bag er University of Helsinki, Metropolia UAS, University of Western Macedonia, Universidad Pompeu Fabra, Autonomous University of Barcelona, Advancis, Boon og LOOP.bz OBS: Indhold og holdninger i denne blog er skribentens egne.

Vi synes derfor at vi var nødsaget til at omtænke vores MOOC (massive open online course) til at være noget man også kan bruge som lærer sammen med sine elever.

Det undervisningsmateriale vi havde udviklet til udskolings- og gymnasieelever består af 3 gange 45 min undervisning. Og selvom undervisningen er en blanding af teori og praktiske øvelser så er det bare ikke noget man kan bruge hvis det hele foregår online. Det er heller ikke lige sådan til at implementere i undervisningen uden forberedelser fra læreren og lidt overskud i tid. Tid til både at sætte sig ind i det teoretiske materiale og de slides der er forberedt, tid til at øve de praktiske øvelser så man kan have roen til autentisk at guide eleverne igennem dem. Og tid i undervisningen til at prioritere 3 lektioner over 3-5 uger. Altsammen tid der giver godt igen, men som paradoksalt nok kan være stressende til at starte med.

Kurset findes på flere forskellige sprog også på dansk. I den danske version er videoerne dog stadig på engelsk, men præsentationerne findes på dansk i et tekstdokument der ledsager hver video. Vi arbejder pt på at få alle videoerne lavet på dansk hvorefter de vil udskifte de engelske så det hele er tilgængeligt på dansk og dermed brugbart for endnu flere elever. 

Nedenfor finder du links til kurset, samt en vejledning i hvordan man logger ind.

Vi er stadig igang med at afprøve kurset i forskellige situationer, for eksempel som flipped classroom, blended learning, hjemmekursus eller fuldt integreret i klasseundervisningen. Hvis du bruger kursusmaterialet med elever eller ansatte, eller bare tager det selv, vil vi meget gerne høre evt feedback, da vi konstant forsøger at forbedre materialet.

Gå på denne hjemmeside https://tidex.upf.edu/

  1. Registrer en ny konto.
  2. Aktiver kontoen ved at klikke på din e-mail.
  3. Gå til https://tidex.upf.edu/ og klik på "Find nyt" / "Discover New"
  4. Klik på kursuslinket (Spotlighters, videnskaben om stress og selvregulering)
  5. Klik på knappen "Tilmeld nu" / "Enroll Now"
  6. Klik på knappen "Vis kursus" / "View Course"
  7. Klik på knappen "Start kursus" / "Start Course"
  8. Når du nu vender tilbage til dashboard (https://tidex.upf.edu/dashboard), vises kurset og dine fremskridt.