Tirsdagstanker

Blog

Vi skal huske at udvikle os.

En præsentation af en lærerstuderende.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære læser.

Tirsdagstanker

Trine Maria Rasmussen er lærerstuderende på Københavns Professionshøjskole med fag i dansk, engelsk og samfundsfag. Derudover et aktivt medlem af Teachers For Future. ”Tirsdagstanker” er bloggen, der tager udgangspunkt i en lærerstuderendes meninger om dagligdagen på læreruddannelsen samt tanker om en bæredygtigere folkeskole. Blogindlæg vil, af hensyn til navnet, udgives (primært) på tirsdage.

Jeg er lærerstuderende. Det er altid det første, jeg fortæller om mig selv i enhver sammenhæng. For min uddannelse er en vigtig del af mig. Det er dét, der fylder i min hverdag (lidt ligesom chokolade).

Betyder det, at jeg, i højere grad, er studerende, end jeg er lærer? Ja. Men det er også på sin plads, eftersom jeg netop er studerende. Jeg er stadig i processen. Jeg er i en hamrende vigtig udvikling. En udvikling, der hverken må undervurderes eller opfattes som noget der skal overstås. 

Læreruddannelsen er i høj grad en proces. Det er også noget, som jeg vil blogge om. Hvordan læreruddannelsen former de studerende til lærere. Det er jo dét, der er meningen med uddannelsen. 

Derfor vil jeg også deltage i debatten om hvorvidt læreruddannelsen skal ændres, i hvilken grad og hvorfor. Her har vi, de lærerstuderende, en afgørende stemme. For det er os, der er resultatet af den. 

Jeg glæder mig til at give mig selv ordet her på bloggen – og jeg håber, at I vil læse med!

/ T.