Fremtidens superlærere

Blog

Ud med olie og gas

DLF bør arbejde for at frasælge investeringer i olie og gas. Bilag til kongressen 8. december 2020 v/Mads Tudvad, Lærerstuderendes Landskreds

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære læser,   

På Danmarks Lærerforenings kongres 8. december 2020 skal vi blandt andet diskutere, om foreningen skal vedtage følgende formuleringer.

  • Danmarks Lærerforening vil arbejde for en indfrielse af Paris-aftalen.
  • Foreningen vil arbejde for en udfasning af investeringer i selskaber med omsætningen fra kul- olie- og gasudvinding. Den aktuelle målsætning er, at kul til energi maksimalt udgør 5 % af det enkelte selskabs samlede omsætning. For olie- og gasselskaber gøres denne grænse også gældende for de selskaber, der ikke har udarbejdet og kan dokumentere konkrete godkendte planer for at omstille sig i overensstemmelse med Paris-aftalen.

Fremtidens superlærere

Bloggen ”Fremtidens superlærere” skrives af aktive medlemmer af Lærerstuderendes Landskreds. Her kan du læse om ting, der rører sig på læreruddannelse, i studielivet og i hovederne på fremtidens superlærere.

Jeg vil på vegne af Lærerstuderendes Landskreds motivere for forslaget. I den forbindelse vil jeg inddrage følgende grafer:   

Kilde: Matter Pension for Danmarks Lærerforening  

Kilde: MSCI: https://www.msci.com/documents/10199/d6f6d375-cadc-472f-9066-131321681404    

Kilde: Bank of England konklusion, side 30: https://www.bankofengland.co.uk/-/media/boe/files/events/2016/november/the-financial-impact-of-divestment-from-fossil-fuels-speaker-slides.pdf

Med håb om en god debat

Mads Tudvad