Fremtidens superlærere

Blog

Ungdommen har sejret ad helvede til!

Ungdommen og uddannelse har været højt på valgkampens dagsorden. Vi presset politikerne. Vi har fået løfter. Vi har sejret ad helvede til!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Under valgkampen har vi i Lærerstuderendes Landskreds presset politikerne. Og vores pres har virket, når vi har afholdt demonstrationer, happenings og paneldebatter i Aalborg, Hjørring, Silkeborg, Esbjerg, Jelling, København, Vordingborg og Odense.

Vi har stillet politikerne til ansvar for de sidste fire års fejlslagen politik, hvilket har ført til at vi har modtaget tonsvis af løfter. Vi har sejret ad helvede til!

Alle partier på nær Det Konservative Folkeparti har lovet at afskaffe uddannelsesloftet, som i dag desværre knuser drømme for alt for mange unge mennesker.

Fremtidens superlærere

Bloggen ”Fremtidens superlærere” skrives af aktive medlemmer af Lærerstuderendes Landskreds. Her kan du læse om ting, der rører sig på læreruddannelse, i studielivet og i hovederne på fremtidens superlærere.

Alle partier på nær Liberal Alliance har lovet at droppe omprioriteringsbidraget, som i dag betyder at feedbacken forsvinder, at vores undervisere bliver fyret og at vi får alt for lidt undervisning.

Og sidst men ikke mindst har alle partier på nær de nuværende regeringspartier fredet vores SU og lovet ikke bare at stoppe nedskæringerne, men at geninvestere i uddannelsessystemet. Vores fremtid. Enhedslisten og De Radikale lovede ovenikøbet til demonstrationen d. 28. maj for rullende kameraer at alle 8,6 mia., som er blevet taget fra os, skal geninvesteres i løbet af den næste valgperiode.

Jeg tør næsten sige, at den danske ungdom aldrig nogensinde har fyldt så meget i et folketingsvalg og aldrig har fået så mange løfter. Hvad end det er på klimaområdet eller på uddannelsesområdet, som optager os unge.  

De næste skridt

Men kampen for læreruddannelsen. Kampen for et stærkt uddannelsessystem. Kampen for vores fremtid slutter ikke her.  

For d. 5. juni skal vi alle sammen i stemmeboksen. Vi skal bruge vores demokratiske ret til at sætte et stort fedt kryds ud for uddannelse.

Og kampen fortsætter også efter d. 5. juni, for uagtet hvilket flertal vi får, og uagtet hvem der bliver statsminister, så kæmper vi videre og holder dem op på, hvad de lovede os.

Så tak til jer. Tak for at have sat uddannelse, klimaet og fremtiden på dagsordenen. Forsæt med at gøre det i stemmeboksen og hele næste valgperiode, for kun på den måde kan vi fortsat sejre ad helvede til.