Fremtidens superlærere

Blog

Kære uddannelsesledere: Tag den rigtige beslutning om eksaminerne

Vi kæmper i Lærerstuderendes Landskreds for en hurtig og positiv afklaring ift. afholdelse af eksaminerne på læreruddannelsen. Vi har drøftet sagen med censorerne på læreruddannelsen og har på den baggrund udsendt nedenstående mail i går fredag sammen med censorformand på læreruddannelsen Hans Krab Koed til alle uddannelsesledere på alle professionshøjskolerne. I mailen opfordrer vi uddannelseslederne til at gøre brug af ministeriets nye rammer og gøre alle eksaminer på læreruddannelsen fysiske fra d. 8. juni.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære uddannelsesledere og dekaner på læreruddannelserne

Jeg kan forstå, at mange af jer har planer om at melde noget ud til jeres studerende på mandag d. 25.05 ift. hvordan i kommer til at gøre med virtuelle/fysiske eksaminer på læreruddannelsen. Dette på baggrund af ministeriets nye retningslinjer, som åbner op for muligheden for at afholde fysiske eksaminer i flere end blot eksaminerne i de praktisk/musiske og naturvidenskabelige fag.

På baggrund af den udmelding vil jeg hermed opfordrer jer til, på vegne af landets lærerstuderende at åbne op for alle eksaminer til fysisk afholdelse hurtigst muligt.

Fremtidens superlærere

Bloggen ”Fremtidens superlærere” skrives af aktive medlemmer af Lærerstuderendes Landskreds. Her kan du læse om ting, der rører sig på læreruddannelse, i studielivet og i hovederne på fremtidens superlærere.

Jeg har drøftet sagen med censorformand på læreruddannelsen, Hans Krab Koed, fordi vi lærerstuderende jo rigtigt gerne vil sikre censorerne ordentlige arbejdsforhold og rimelig varsel, når eksaminerne skal ændres fra virtuel til fysisk afholdelse.

Med udgangspunkt i denne gode drøftelse mellem Hans og undertegnede er vi kommet frem til, at vi hermed fælles gerne vil anbefale jer, at alle eksaminer som er planlagt til afholdelse efter d. 8. juni bliver afholdt fysisk, men at alle eksaminer (på nær eventuelle eksaminer i de praktisk/musiske og naturvidenskabelige fag) som er planlagt til afholdelse før d. 8. juni fortsat afholdes virtuelt.

Hans og jeg håber, at I vil tage denne opfordring kraftigt til efterretning.

I er mere end velkomne til at kontakte både Hans og undertegnede i løbet af weekenden enten pr. mail eller telefon, hvis I har behov for at få uddybet standpunktet.

Mvh. Rasmus Holme Nielsen, Forperson i Lærerstuderendes Landskreds