Fremtidens superlærere

Blog

Forringelse af praktikken i Aalborg

Det seneste år er der sket mange ændringer i de lærerstuderendes praktik i Aalborg. Noget er godt, men det er helt kritisabelt, at man nu ikke kan komme i enkeltmandspraktik i kommunen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det seneste år er der sket mange ændringer ift. praktikken på læreruddannelsen i Aalborg. Vi har fået de bedste partnerskabsaftaler, som danner rammen for praktikken. Både ledelsen og kommunerne har lyttet til Lærerstuderendes Landskreds og vores medlemmer. Vi får flere uddannede praktiklærere i Aalborg Kommune, men til gengæld får vi ingen enkeltmandspraktik i Aalborg Kommune. Grundet manglende økonomiske midler, som stammer fra læreruddannelsen Aalborg, kan Aalborg Kommune ikke have enkelte studerende i praktik - kun grupper af minimum to studerende. Og dette er en klar forringelse af praktikken.

De studerende kan nu ikke søge i praktik alene på en skole indenfor Aalborg Kommune. Mange har i forvejen svært ved at nå ud til skolerne ved grænsen af kommunen og søger derfor sjældent til de andre omkringliggende kommuner - men dette er åbenbart jammer ifølge mange undervisere og ledere, og det er bestemt ikke en reel grund til at enkeltmandspraktikken skal genindføres i Aalborg Kommune.

Færre muligheder for at lære i praktikken

Fremtidens superlærere

Bloggen ”Fremtidens superlærere” skrives af aktive medlemmer af Lærerstuderendes Landskreds. Her kan du læse om ting, der rører sig på læreruddannelse, i studielivet og i hovederne på fremtidens superlærere.

Hvis du som studerende på læreruddannelsen i Aalborg ønsker at komme på en bestemt skole på dit sidste år, fordi du gerne vil søge job der og/eller at de har en speciel fagprofil, som du gerne vil undersøge til dit bachelorprojekt, så krydser jeg fingre for, at du skal skrive projekt sammen med en anden. Det skal du ikke? Så håber jeg virkelig, at du kan finde en, som du i det mindste kan lave et forløb med, så I begge får empiri med hjem. Heller ikke? Jamen det er jo så bare ærgerligt. Så må du enten prøve en skole i Jammerbugt kommune eller prøve at få det til at fungere alligevel i Aalborg.

Sådan burde det virkeligt ikke kunne være, og jeg ved godt, at dette er langt fra tilfældet, men desværre kan dette være et reelt scenarie.      

Lærerstuderende har kun 18 ugers praktik, hvor vi skal prøve at undervise i alle vores fag, og hvis vi ikke får mulighed for at prøve lidt forskelligt, så bliver det en træls oplevelse og opfattelse af lærerlivet. Vi skal have mulighed for at prøve store skoler og små skoler og forskellige kommuner, men vi skal også have muligheden for at prøve at planlægge og udfører undervisning helt alene, for selvom vi skal ud og arbejde i teams, så lukker vi stadig døren til klassen, og skal stå foran 28 elever. Vi lærer desuden intet om teamsamarbejde ved at være to studerende ude i praktik sammen. Det gør vi ved at blive inkluderet i vores praktiklæreres team om det så er alene eller i grupper.