Blog

Drenge elsker Loma

Drengene på Tved Skole stortrives når der er Loma

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Loma appellerer til drengene på Tved Skole

Vi hører ofte, at drengene i skolen har det svært. Det fremgår af flere undersøgelser, og det er også noget, vi har fokus på her på Tved Skole i Svendborg kommune.

Tved Skole og Svendborg Kommune deltager i et skoleudviklingsprogram med titlen: ”Program for Læringsledelse- Forskningsinformeret, målstyret skole-og kompetenceudvikling ”. I forbindelse med T1, en elev-, forældre-, lærer- og pædagog dataindsamling under Program for Læringsledelse, har vi fået øje på, at vi er særligt gode til at løfte drengenes trivsel og læring på vores skole.

Loma - Lokal Mad

Tilføj beskrivelse

Det er der flere årsager til, men vi har umiddelbart kunnet iagttage, at drengene virkelig trives , når vi har Loma-projekter.

Den autentiske undervisning og madlavning appellerer helt tydeligt til drengene. Jeg har selv igennem to år spurgt ind til, hvordan det går, når eleverne har Loma-uger. Det første lærere og pædagoger fortæller, det er, at det er helt utroligt med drengene. De drenge, der kan være urolige i klasseundervisningen, trives særligt godt i Loma-uger.

Jeg er som regel rundt og lave iagttagelser, når der er Loma dage. Selv mindre drenge  er virkelig optaget af at lave mad. De kaster sig over opskrifterne og redskaberne og er virkelig optaget af  den læring der følger med. I køkkenet, på bål - ja, i det hele taget. De stortrives.

I privat regi og måske ved sommerafslutninger blandt ansatte på arbejdspladsen, stiller jeg ofte det spørgsmål: Hvem laver mad hjemme hos jer. Jeg kender ikke til evidens for det, men der bliver meget ofte svaret: Det er manden.

Birthe Christensen, skoleleder Tved Skole

Powered by Labrador CMS