Blog

Loma gør Tved Skole attraktiv

Loma er med til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Loma-projekt tiltrækker flere kvalificerede ledere, lærere og pædagoger til Tved Skole i Svendborg

I dette skoleår har vi på Tved Skole haft stillingsopslag  inden for ovennævnte kategorier, og i alle samtaler har ansøgerne nævnt, at det at vi er LOMA skole er med til at gøre skole attraktiv.

Der tales ofte om flugten fra folkeskolen- også i fagbladet Folkeskolen. Det er ikke et billede vi kan genkende her på Tved Skole i Svendborg kommune. Tværtimod har vi haft rigtig mange og meget kvalificerede ansøgere i dette skoleår.

Loma - Lokal Mad

Tilføj beskrivelse

LOMA har 7 principper, og nogle af dem omhandler flg.:

maden skal være sund og lavet ‘fra bunden af’

der skal, så vidt muligt, anvendes lokalt producerede (gerne økologiske) råvarer samt

hele konceptet skal, så vidt muligt, være bæredygtigt i relation til arbejdsmiljø, livs- cyklus, vandforbrug og CO2.

Disse principper er der mange der kan koble sig på. De er med til at gøre Tved Skole til en attraktiv arbejdsplads.

Når man skal ansættes på en arbejdsplads, så er det væsentligt, at man oplever, at man kan blive en del af et  professionelt læringsfællesskab.

Der er mange elementer i folkeskolen. Eleverne skal blive dygtige og trives. De skal opleve en åben skole, varieret undervisning  og meget, meget mere. LOMA understøtter dette arbejde. I de forskellige teams planlægger man LOMA-dage og uger, og der sættes fokus på læringsmål, elevernes trivsel og meget mere.

Birthe Christensen, skoleleder Tved Skole