Blog

Nye materialer om maddannelse, miljø og klima fra LOMA-skolerne i Svendborg

Savner du materiale til en emneuge om madvaner og klimaaftryk i 7. eller 8. klasse? Mangler du en aktivitet om gode fødevarer til 1. klasse? Eller vil du gerne arbejde maddannelse på mellemtrinnet?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Martin Christensen, Lærer på Nymarkskolen i Svendborg.

Svendborg Kommunes 4 LOMA-skoler har udviklet en række undervisningsforløb af længere og kortere varighed, som er til fri afbenyttelse. 

Med udgangspunkt i LOMA-konceptet er det målet at styrke elevernes viden og læring om mad- og forbrugerkultur, forholdet til naturen og bæredygtighed gennem fokus på det fælles måltid.

Loma - Lokal Mad

Undervisningen foregår meget udendørs og gør brug af varierede læringsmiljøer.

Den Madkulturelle Mulepose er blevet til på baggrund af tæt samarbejde mellem – og dedikation fra – lærere og ledelse på de fire skoler.

Materialerne er udviklet med tilskud fra Børne- og Undervisningsministeriet fra puljen 'Styrket Maddannelse'.                     

 De kan findes på følgende hjemmeside:

Den Madkulturelle Mulepose

Her kan du også finde flere oplysninger og få bagrunden for udarbejdelsen af materialerne og lærervejledninger.

Du er velkommen til at benytte materialerne i deres fulde udstrækning.

F.eks. er materialet til 7. og 8. klasse tænkt til at kunne dække en hel emneuge af 30-35 lektioners varighed, men man kan i lige så højgrad vælge udvalgte dele at materialet til brug på temadage eller i den almindelige undervisning.

Vi håber, at så mange som muligt vil benytte sig af materialet og forhåbentligt udbrede kendskabet til LOMA. Se evt. flere materialer og opskrifter på 'mad til mange' på www.lomaskole.dk 

Med venlig hilsen

Martin Christensen på vegne af:

Lærerne fra 'Projekt Den Madkulturelle Mulepose' i Svendborg Kommune:

Nymarkskolen

Ørkildskolen

Tved Skole

Thurø Skole