Blog

Loma vokseværk i Svendborg

Torsdag d. 5 oktober blev endnu to skoler i Svendborg Kommune Loma-skoler. Det blev fejret med en flot event hvor man besøgte både de to ny udnævnte Loma-skoler og den første Loma-skole i kommunen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

SÅ kom den store dag. Torsdag d. 5 oktober blev endnu to skoler i Svendborg Kommune Loma-skoler. Det blev fejret med en flot event, hvor man besøgte både de to ny udnævnte Loma-skoler og den første Loma-skole i kommunen.

De sidste 2 år har både Ørkildskolen og Tved skole i Svendborg arbejdet målrettet og engageret på at blive Loma-skole.

De to skoler har været en del af det Nordea støttede udbredningsprojekt, Loma-lokal mad, som er forankret på University College Lillebælt under projektledelse af Dorte Ruge.

Loma - Lokal Mad

Tilføj beskrivelse

Begge skoler har arbejdet og udviklet på, at arbejde med Loma på indskolings- og mellemtrinsniveau. De har på spændende og kreativ vis arbejdet med mad og måltider som en integreret del af undervisningen i dansk, matematik, historie og mange andre fag. 

Begge skoler har som en del af projektet også fået nyt udstyr i deres Madkundskabslokaler, så eleverne nu også kan være med til at producere mad til mange, som en del af skolens dannelse og hverdag.

Eventen startede på Tveds skole, hvor alle elever og ansatte var samlet da skoleleder Birthe Christensen samt formanden for Børn- og Unge udvalget Mette Kristensen holdt tale efterfulgt af overrækkelse af Loma-bevis fra Loma-projektet. 4.årgang viste og fortalte om deres Loma-forløb og trods regn fik gæsterne en flot rundvisning i skolens køkkenhave.

Så gik turen videre til Ørkildskolen. Her blev gæsterne guidet hen i fællessalen, hvor der var stillet flot op med workshops. Elever viste hvordan de havde arbejdet med Loma på forskellige klassetrin. Der var bl.a elever der fortalte om deres forløb omkring fisk, elever der i samarbejde med køkkenlederen havde kreeret et lækkert eksempel på Loma-mad og elever der viste deres nye Loma-kasser frem, kasser som man kan tage med ud i klasselokalet når man har Loma-undervisning. Skoleleder Kaj Hørberg samt formanden for Børn- og Unge udvalget Mette Kristensen holdt tale, efterfulgt af overrækkelse af Loma-bevis fra Loma-projektet.

Sidst gik turen til Nymarkskolen, som var den første Loma-skole. Her fortalte skoleleder Birgit Villebro om hvordan man har videreudviklet Loma på skolen.

Den nye lokale Loma-guide og håndbog blev præsenteret. En guide og håndbog udviklet i det nye Loma-netværk der er blevet etableret i Svendborg Kommune på baggrund af de Loma-koordinatorer der er på Loma-skolerne i kommunen. Her er det også dejligt at kunne fortælle at den sidste af fødeskolerne til Nymarkskolen, Thurø skole, også har været en del af det udviklingsarbejde. Thurø skole arbejder på at blive den næste Loma-skole i Svendborg Kommune.

Dagen blev sluttet af med tale ved skolechef Helle Hansen.