Peter Plambøck Jørgensen

Blog

It's showtime!

En hyldest til Kaj og Andrea

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg sad forleden sammen med min datter på snart 4 år og så Kaj og Andrea. Det gik undervejs op for mig, at underholdningsværdien var stor for begge parter. Da Jeg spurgte hende hvorfor de midaldrende barnlige dukker var sjove, svarede hun uden tøven, at for Andreas vedkommende var det hendes evige prinsessedrømme, medens Kaj var sjov, fordi han til tider næsten ikke kunne rumme sine problematiske følelser i sin lille grønne krop.

Peter Plambøck Jørgensen

Jeg er optaget af mange emner, men har nok en rød tråd, som handler om teknologiforståelse og deraf mere specifikt udfordringen med at få det digitale til at give mening i en menneskelig sammenhæng, herunder i skolesammenhæng. Interessen betyder selvfølgelig at jeg er nødt til at forholde mig til emner som pædagogik, didaktik, dannelse og det rumlige i forhold til at få IT ind i en meningsfyldt sammenhæng når det gælder undervisning. På min blog er jeg drevet af et ønske om at vise muligheder i stedet for begrænsninger i forhold til lærergerningen. Jeg har selv været udsat for den traumatiserende implementering af reformen og har indset, at vi som lærere bliver nødt til selv at tage stafetten for at komme videre. Ellers tror jeg ikke der sker noget.

At der ikke er nogen udløbsdato på underholdningsværdien, skyldes selvfølgelig de to hovedrolleindehaveres personligheder, men derudover handler det også om det, man indenfor danskfaget kalder ”den tredje dims”. En genstand af stor betydning, hvis man skal forstå budskabet i en film. 

Det specielle ved Kaj og Andrea er at dimsen ikke er en genstand men en person. Povl Kjøller og hans efterfølgende reinkarnationer har alle haft en vigtig rolle som igangsætter og vejleder, når det gælder de to tøjdyrs eventyrlige aktiviteter…..og så er der selvfølgelig sproget og musikken.

https://youtu.be/vjO4Fqk3pDw