Peter Plambøck Jørgensen

Blog

Is it Because I´m Black? - Fra kontinental til kontinent

Holdningen til mobiltelefoner i undervisningen afhænger af konteksten selvom teknologien er den samme

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Syl Johnsons klassiker "Is it Because I´m Black?" fra 1970 var en refleksion over afroamerikaneres civile rettigheder på et tidspunkt hvor borgerrettighedsbevægelsen i USA havde vundet store sejre, men også oplevet sorgfyldt modgang.

Peter Plambøck Jørgensen

Jeg er optaget af mange emner, men har nok en rød tråd, som handler om teknologiforståelse og deraf mere specifikt udfordringen med at få det digitale til at give mening i en menneskelig sammenhæng, herunder i skolesammenhæng. Interessen betyder selvfølgelig at jeg er nødt til at forholde mig til emner som pædagogik, didaktik, dannelse og det rumlige i forhold til at få IT ind i en meningsfyldt sammenhæng når det gælder undervisning. På min blog er jeg drevet af et ønske om at vise muligheder i stedet for begrænsninger i forhold til lærergerningen. Jeg har selv været udsat for den traumatiserende implementering af reformen og har indset, at vi som lærere bliver nødt til selv at tage stafetten for at komme videre. Ellers tror jeg ikke der sker noget.

En bedre fremtid for Afrikas befolkning afhænger af mere og lige adgang til bedre uddannelse.

M-Learning (undervisning med mobiltelefonen som teknologisk platform) synes at være løsningen, men afhænger af det rigtige mix af teknologi. 

Open source-software, kunstig intelligens, billige smartphones, små personlige solceller og et passende netværk til at understøtte kommunikationen ville uden tvivl gøre en kæmpe forskel i forhold til Afrikas fremtid. 

Klik på linket nedenfor og nyd Tiken Fakolys og Ken Boothes fortolkning af Syl Johnsons klassiker i en afrikansk kontekst.

Med ønsket om en glædelig jul til alle

https://youtu.be/uyFzSsMrqgE