Blog

En af de mange læseinstallationer.

Nu skal der videndeles!

Projekt Læselyst og læserum nærmer sig sin afslutning

Publiceret Senest opdateret

Vi har de sidste 2 år researchet og undersøgt børns perspektiv på læselyst, lavet co-creation-workshops med børn, udviklet og testet prototyper på læserum og læseinstallationer og blevet en hel del klogere. Alle vores erfaringerne og anbefalinger fra projektet skal vi nu have delt med hinanden og med alle de, der har interesse i børns læselyst og indretning af læserum.

Rikke og Hannes PLC-blog

Vi er Hanne og Rikke, PLC koordinatorer på to helt forskellige folkeskoler i Kolding.Vores PLCer ser helt forskellige ud og bruges også helt forskelligt. Vores elevgrupper er helt forskellige, og til tider er vores tanker også helt forskellige. Men i samarbejdet med hinanden oplever vi en stor energi, en masse gode ideer der spirer, gode muligheder for sparring og herigennem kan vi udvikle vores PLC lokalt og dermed støtte op om elevernes læring og trivsel. Denne blog skal særligt følge vores læselyst projekt, men mon ikke der kommer til at handle om lidt andet undervejs...

De to forskere, der er tilknyttet projektets evaluering, er i fuld gang med at bearbejde de store mængder af evalueringsmateriale, der kom ind i projektets testfase i efteråret 2022. Deres arbejde skal munde ud i et trykt og digitalt inspirationskatalog, som vi vil præsentere på projektets afsluttende konference, der afholdes i maj. En konference, som vi er i fuld gang med at forberede.

Vi er i øjeblikket ved at transportere alle de 10 prototyper, som lige nu står rundt om på forskellige PLC’er, ind til Kolding Bibliotek, hvor vi geninstallere dem i børnebiblioteket, så deltagere på vores konference, selv kan opleve og afprøve alt fra ”HUG ME” til ”Læseskabet”, ”Mystery Room” og ”Den røde tråd” og give deres mening til kende om de enkelte prototyper.

Konferencen kommer, lige som projektet har gjort hele vejen igennem, til at stå i børnenes tegn. Det er tanken, at prototyperne skal vises frem af de børn, der selv har været med til at udvikle og teste de enkelte prototyper, og et hold af unge, der selv har deltaget i projektets indledende workshops med Designskolen Kolding, skal på konferencedagen lave en podcast, hvor de med deres blik på læselyst, interviewer deltagere, oplægsholdere og børn.

Vi glæder os til at fortælle og dele vores erfaringer med de 160 konferencedeltagere, der sidst i maj kommer forbi Kolding Bibliotek.

/Marion Tirsgaard, projektleder, Koldingbibliotekerne