Foreningen for madkundskab

Blog

Et indslag i kulturnatten

Foreningen for Madkundskab var budt med som aktør v/Børne- og Undervisningsministeriets arrangement under Københavns Kulturnat, fredag den 11. Oktober 2019. Bæredygtighed var det overordnede tema.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det Færøske Pakhus bød indenfor i varmen... Der var et væld af gode aktiviteter. Ministeriet havde fået trykt et smagspas, som børnene selv skulle personliggøre og udfylde, alt efter hvilke aktiviteter de gennemførte. 

Vi delte lokale med Københavns Madhus, hvor to unge kvindelige repræsentanter sørgede for røg i lokalet med blus og pander, til at producere fladbrød og årstidens grønt på. Ved siden af stod Dansk Tang. Her blev man blandt andet budt på den skønneste version af en tangsalat. Helt anderledes end den wakame vi ellers kender fra frostboksen... 

Hos os var der godt gang i biksen! Vi havde rigget an med en mosttromle, en æblehakker og en dispenser. HA! Der nåede aldrig rigtigt most i dispenseren, for der blev hakket, presset og drukket til den store guldmedalje! 70 kg. Mutzu-æbler blev presset i aftenens løb. Arbejdsgangen var ikke produktiv, men processen var tydelig. Den gav anledning til mange snakke. Og også med et konkurrenceincitament for flere af børnene, der nød udfordringen med at kunne spille med musklerne, når der skulle mostes...

Madkundskabslæreren

Birgit stod også for udskænkningen af den varme hyldebærdrik med æbletern, som det medbragte bålkomfur sørgede for at varme godt, til alle de kolde, røde næser der trådte ind fra regnen. Mange, mange, mange folk fik gode og dejlige associationer til den forgangne barndom hos bedsteforældrene.

Boden med knækbrød og brombærmarmelade vakte også begejstring.

Birgit, Benita, André og jeg var i omdrejninger hele aftenen. Der var mange gæster forbi, trods det dårlige vejr. Og begejstringen ville ingen ende tage... Det gør vi gerne igen!

Powered by Labrador CMS