Foreningen for madkundskab

Blog

Hvad har vi gang i??!!

Foreningen for Madkundskabs bestyrelse har netop i dag afholdt et fælles visionsmøde, online. Vi er enige om, at vi skal synliggøre alt hvad vi beskæftiger os med. Et nyt punkt bliver lagt under “Aktuelt” på vores hjemmeside: madkundskab.nu sådan, at det bliver lettere at følge med i, hvad vi laver og hvad vi har i fokus…

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Foreningen for Madkundskab gør vi hvad vi kan, for at holde fingeren på pulsen og følge med i, hvad der rør på sig i og omkring madens univers, vores fag og blandt vores medlemmer.

Vi er først og fremmest sat i verden for at - jfr. Paragraf 3 i vores vedtægter - udvikle faget madkundskab i grundskolen samt støtte fagets lærere i det pædagogiske arbejde og vejlede i tjenestlige og økonomiske spørgsmål samt styrke sammenholdet blandt medlemmerne. Formålet søges nået blandt andet ved:

* udgivelse af artikler

Madkundskabslæreren

* vedligeholdelse og opdatering af hjemmeside

* afholdelse af møder, kurser og konferencer

* kontakt til myndigheder og Danmarks Lærerforening

* samarbejde med beslægtede faglige foreninger

* samarbejde med andre instanser, der arbejder for madkundskabsområdet

Som en fagpolitiske forening. Og de opgaver har vi så travlt med at løfte.

Men, hvad har vi så egentlig gang i? Jo; i øjeblikket arbejder vi på at lave en konference omkring valgfagsprøven. På vores facebookside spørger vi i dag, hvad du som potentiel deltager mener, har størst relevans for dig, at vi hjælper dig med at forstå. Gå gerne ind, og giv dit besyv med!!

Vi holder generalforsamling i oktober. Og et bestyrelsesmøde. Her skal vi blandt andet igangsætte udarbejdelsen af et katalog, så det er mere overskueligt at se, hvad vi beskæftiger os med, og hvad vi tilbyder.

Vi er også blevet opmærksomme på, at der er en potentiel mulighed for et behov for at kunne tegne abonnementer hos os via de kommunale skolekonsulenter og det faglige netværk. Så den mulighed skal vi have oprettet. 

Vi udgiver artikler via 4 årlige temaer. Det kommende tema er: Undervisningsmaterialer og læremidler, hertil søger vi skribenter.

Vi er repræsenterede i faggruppen for madkundskab i Undervisningsministeriet. Her har vi længe - også før vi kom i faggruppe - arbejdet for et minimumstimetal. Og hvor det før har været helt udelukket, fornemmer vi  nu en større forståelse for det behov. Vi kæmper videre! Et andet fokus er, at vi - på den lidt længere bane - ønsker at gøre vores valgfagsprøve mere projektorienteret.

Iøvrigt kan du altid læse vores referater på vores hjemmeside. Til gengæld kræver det abonnement eller medlemsskab, før du har adgang til vores artikler og temaer. Vi skal jo finde veje at finansiere  os på.

Man kan altså blive medlem af vores forening. Man kan også få skolen til at tegne et abonnement. Vi giver halv pris i rabat til vores pensionister og som studerende kommer man gratis ind! Det er let at melde sig ind, via vores hjemmeside: madkundskab.nu Støt os, så vi kan støtte dig!