Foreningen for madkundskab

Blog

Et skridt foran :)

Lørdag, den 1. Februar 2014 mødtes Hjemkundskabslærerforeningen til ekstraordinært repræsentantskabsmøde i dlfs lokaler i Kompagnistræde. Da mødet blev hævet var vedtægterne ændrede, og foreningen udstyret med nyt navn...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I november 2013, ved Hjemkundskabslæreforeningens regionformandsmøde, blev vi enige om, at vi ville indkalde til ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 1. februar 2014. Det ordinære repræsentantskabsmøde følte vi ville være en postgang for sent. Vi ville være klar med nyt navn, når vores fag pr. 1. august bliver omdøbt til Madkundskab, derude i det ganske lands folkeskoler. Som sagt, så gjort!

Nu er vi i stedet kommet et skridt foran. Og vi nyder det :) Foreningen for Madkundskab har set dagens lys. I disse dage arbejder vi så på, at få omregistreret os hist og pist. Vi er sørme med, mange, mange steder. Så der er travlhed hos vores forretningsfører og undertegnede. Detaljerne skal være iorden, før samtlige samarbejdspartnere får en henvendelse fra vores repræsentanter. F.eks. Får vi i disse dage udviklet et ny logo. Spændende...

Et sted, hvor ændringen allerede er trådt i kraft, er på vores hjemmeside. Så vil du vejen forbi, og se hvad vi bedriver - f.eks. Vores VANVITTIGT attraktive landskursus i starten af maj, med temaet maddannelse - så skal du nu skrive madkundskab.nu i adressefeltet. Hjemmesiden står også for en revival, men det ligger lidt længere ud i tiden...

Madkundskabslæreren

En anden ting, som vi har arbejdet for, for at være på forkant, er at få ambassadører, der kan og vil tænke og tale Madkundskab, når de færdes rundt i den danske madarena. Og vi har høstet eliten! Fantastiske folk som Katrine Klinken (kogebogsforfatter og slowfood-bevægelse, for blot at nævne lidt), Signe Wenneberg (madkommunikatør og burhønsenes befrielsesfront), Selina Juul (Stop spild af mad, og et væld af hæderkronede titler og ærespriser), Nethe Plenge (kogekone, kogebogsforfatter, selvstændig og uddannet lærer), Jonas Vigskilde (Fars køkkenskole , kok og uddannet hjemkundskabslærer) og sidst, men ikke mindst, Michael Museth (Folkets Madhus, kok og aktør i mikroproducerede fødevarer). Smukke, unge, seje og kloge meningsdannere der alle har sagt god for, at ville hjælpe os med at lægge en god overligger for vores fag og vores forening. Det er SÅ godt!!! - Vi kan slet ikke får armene ned...