Håndværk og design på Frilandsmuseet

Blog

Arbejde i uderummet

Vi fulgte op arbejdet fra sidste uge. I denne uge blev det tydeligt hvor vigtig rammen er, især i uderummet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi arbejdede videre i arbejdet med tipi-hulerne og murerarbejdet fra forrige uge.

Det vil sige, at vi stadig arbejdede i hold. Vi havde inden dagens program talt sammen om organiseringen af holdene. For ved nogen opgaver giver det mening at skifte efter frokost, men i dette arbejde ville vi gerne fokusere på fordybelsen. Derfor valgte vi bevidst at holdene skulle arbejde igennem på holdene hele dagen. Det gav en anden ro. Vi talte om den opvejning det er hver gang; skal alle prøve alt eller skal de have tid til fordybelse?

Stiladsering er alfa og omega, især når vi skulle arbejde ude hele dagen. Der er højere til loftet ude, men det er også muligt at sive mere, så derfor var vi meget opmærksomme på at sætte rammen for hvem der arbejdede hvor, hvad man skulle og hvem man skulle spørge.

Håndværk og design på Frilandsmuseet

På grund af ombygning skal 5. årgang fra Lundtofte Skole undervises i håndværk og design på Frilandsmuseet i et år. Undervisningen er planlagt af tre lærere fra skolen og to af museets ansatte, som vil præsentere eleverne for håndværk gennem tiden. Det bliver en spændende og udfordrende tid, som vi håber måske kan inspirere andre. Billederne til bloggen er taget af eleverne selv, mens lærerene fra Lundtofte Skole har skrevet teksterne.

Flere gange var svaret på spørgsmål, et spørgsmål tilbage. Hvad tænker du selv? Kan du se noget du kan byde ind med her?

De bunde til hulerne vi startede på at flette sidste gang, skulle monteres og rafterne vi havde skovet skulle surres sammen og rejses. Vi gennemgik råbåndsknob, dobbelt halvstik m.fl.

Hos Christian Murer og Morten lærte gruppen at pudse væggene op på sidste uges murerarbejde. Det blev så fint.

Drengene der i denne uge havde kameraet kommenterede, at det de lærte mest nyt af i dag var murearbejdet, mens det de bedst kunne lide var at skove grene og rafter i hasselhegnet.

Det er dejligt at opleve så engagerede elever og så få konflikter som vi gør her. Også i denne uge fløj tiden afsted og eleverne havde næsten ikke lyst til at tage tid ud til frokost.