Håndværk og design på Frilandsmuseet

Blog

Hvor skal vi bygge og hvor skal vi bo?

Første oplevelse med et håndværk eleverne ikke før har mødt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne uge skulle vi prøve kræfter med nye håndværk.

Klassen blev delt i 2 hold, og vi skiftede så værksted midt på dagen.

Værksted et var hos Christian, som er murer. Her skulle eleverne arbejde med teglsten og kalkmørtel. Alle fik et par overalls og en murerskjorte på, og efter gennemgange fik man en fugeske og en murerske, samt en spand med mørtel.

Håndværk og design på Frilandsmuseet

På grund af ombygning skal 5. årgang fra Lundtofte Skole undervises i håndværk og design på Frilandsmuseet i et år. Undervisningen er planlagt af tre lærere fra skolen og to af museets ansatte, som vil præsentere eleverne for håndværk gennem tiden. Det bliver en spændende og udfordrende tid, som vi håber måske kan inspirere andre. Billederne til bloggen er taget af eleverne selv, mens lærerene fra Lundtofte Skole har skrevet teksterne.

Christian forklarede hvordan stenene skulle ligge i forband og også hvordan vi med en rette-pind kunne sikre, at det murerede ikke væltede.

Hver elev murerede i et Tavl, som er det murede mellemrum i bindingsværk.

Eleverne syntes, at det var svært men meget sjovt - i næste uge skal væggene pudses.

I værksted to skulle vi ”skove” hassel. Vi skal bygge ”tipier” eller huler, som man, når de er tækket med halm, kan kravle ind i.

Eleverne blev udstyret med grensakse, ørnenæb, udtyndingsknive og grensave og så skulle der samles grene og rafter til at flette skelettet med.

Vi forestillede os de læhegn og shelters, som mennesker har bygget allerede i stenalderen

Powered by Labrador CMS