Håndværk og design på Frilandsmuseet

Blog

Hvordan kan man dokumentere sin læring i HD?

Vi øver os i at bruge foto, video og blog til refleksion med vores elever. I dette indlæg kommer nogle af de videoer vi har forberedt sammen med eleverne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvordan evaluerer og reflekterer vi , elever som lærere over de oplevelser,  vi får i dette forløb.

Vi har valgt, at eleverne låner små digitale kameraer og at de på skift er ansvarlige for at tage billeder i løbet af dagen i undervisningen.

Hvad laver I? Hvor synes I, at I lærer noget?

Håndværk og design på Frilandsmuseet

På grund af ombygning skal 5. årgang fra Lundtofte Skole undervises i håndværk og design på Frilandsmuseet i et år. Undervisningen er planlagt af tre lærere fra skolen og to af museets ansatte, som vil præsentere eleverne for håndværk gennem tiden. Det bliver en spændende og udfordrende tid, som vi håber måske kan inspirere andre. Billederne til bloggen er taget af eleverne selv, mens lærerene fra Lundtofte Skole har skrevet teksterne.

Den eneste retningslinje/dogme de har haft er, at de så vidt muligt skal tage billeder af emner, hænder mm og ikke ansigter. De må ikke slette i de billeder de tager.

Vores tanke er, at man som voksen kan lære noget af hvad der har fyldt hos dem. For nogen gange lærer de mest af den uformelle læring på sidelinjen.

Vi er også selv ved at lære en del om, hvordan vi skal kommunikere og sætte det hele op og ud til deling. I dag er udfordringen deling af videoer med jer her på bloggen.

Videoerne her er redigeringer af det, vi har beskrevet i de forløbne uger.

Vi er alle i løbende proces og træder stien mens vi går.

Vi har ideer om en billedudstilling til slut, men er endnu ikke afklaret over hvordan det helt skal tage form.