Håndværk og design på Frilandsmuseet

Blog

Save, save brænde

Første besøg på museet. Vi så det gamle savværk og sagde god dag til hinanden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi cyklede ud til Frilandsmuseet, en tur på ca. 25 minutter. På Museet havde vi base i skolestuen. Her mødte vi Nina, som er tømrer og omviser og Helge som er arkæolog og omviser, samt Inge Mette som leder skoletjenesten på museet og som har været med til planlægningsmøder med skolens lærere.

Eleverne fik en introduktion til hvad vi skal arbejde med i løbet af de næste måneder og så fik vi en runde på 3 forskellige gårde på museet. Vi talte om bygninger, materialer, indbo, værktøj, håndværk mm og det hele var meget konkret. 5. klasse nød det.

Efter frokost besøgte vi det gamle savværk. Vi så en rammesav og den store sav der skulle skære gennem de store træstammer og håndværkerne der betjente maskinerne, fortalte om hvordan det hele virkede og blev brugt På en af gårdene var Søren ved at tække taget.

Håndværk og design på Frilandsmuseet

På grund af ombygning skal 5. årgang fra Lundtofte Skole undervises i håndværk og design på Frilandsmuseet i et år. Undervisningen er planlagt af tre lærere fra skolen og to af museets ansatte, som vil præsentere eleverne for håndværk gennem tiden. Det bliver en spændende og udfordrende tid, som vi håber måske kan inspirere andre. Billederne til bloggen er taget af eleverne selv, mens lærerene fra Lundtofte Skole har skrevet teksterne.