Hanne Bindslev Gregersen

Blog

Udsmykning til en stor central rundkørsel midt i Roskilde

Tour de France 2022

Hele Roskilde er gået i gult, - som optakt til den kommende Tour de France-etape.

Publiceret Senest opdateret

Tour de France 2022

Hanne Bindslev Gregersen

Blogger om mine UV-forløb, der spreder sig over matematik, naturfag, HDS og billedkunst. Jeg har linjefag i billedkunst, geografi og fysik/kemi, samt linjefagskursus i matematik.

Uddannet fra Holbæk Lærerseminarium i 1992. Fastansat på samme folkeskole i Roskilde siden 1994.

Jeg sidder i Kredsbestyrelse 11 under Danmarks Billedkunstlærere og i kredsbestyrelse 15 under Matematiklærerforeningen.

Forfatter af ”Billedkunst for alle” og ”100 ideer til billedkunst” Gyldendal Uddannelse. Medforfatter på ”Matematik i håndværket”, ”FN’s 17 verdensmål”, ”Matematik og Sport” og ”Forandringer” Forlaget Matematik. Gift med Kim (sølvbryllup i sommers) og vi har en voksen søn på 21 år

Hele Roskilde er gået i gult, - som optakt til den kommende Tour de France-etape.

Gule cykler

Sct. Jørgens Skole er med til at dekorere Roskilde til touren.

Vi udsmykker bl.a. en stor central rundkørsel midt i Roskilde.

Tanken er, at vi skal lave det, der ligner, en kæmpe karrusel med en stor prikkede parasol i midten og med ca. 50 cykler omkring.

Cyklerne har vi fået fra Argo/Kommunens affalds- ressourcer- genbrug-overskud forretning.

Genbrugscykler fra Argo

Cyklerne males gule, og der flettes gult stof i hjulene. Derudover skal 10 støv-dragter fyldes med halm, som skal sidde som cykelryttere på cyklerne.

Støv-dragterne skal have lokale cykeltrøjer på, derudover maler vi den Tour de France klassiske gule, den prikkede og den grønne trøje. Til støv-dragternes ansigter bruger vi nylonstrømper.

I den forbindelse har vi afholdt Tour de France-workshop for alle vores elever i afdeling 1, 17 klasser i alt (fra 0. kl. til og med 5. kl.). På workshoppen var vi to lærere, Helle Vestergaard og jeg. I ugerne 20 og 21, fire lektioner på mandage og tirsdage, fra kl. 8:00 til kl. 11:20, her var hver klasse forbi workshoppen i ½ time.
Så alle vores elever i afd. 1, sammen kunne sætte deres præg på vores store kunst-installation.

Elever fra 0. kl. til og med 5. kl. arbejder på den store installation
Elever fra 0. kl. til og med 5. kl. arbejder på den store installation

Workshoppen foregik på skolen, dvs. al arbejdet sker på skolen, da kommunens folk sætter den færdige installation op i den trafikerede rundkørsel.

Elever fra 0. kl. til og med 5. kl. arbejder på den store installation
Gule cykler her, der og alle vegne

To uger inden skrev vi ud på aula.dk til forældrene om projektet og efterlyste bl.a. gult stof, stor parasol og cykeltrøjer. Ud over de donationer fik vi halm, cykelhjelm, nylonstrømper, stor presenning til afdækning og strips til at fastgøre vores ”cyklister” til cyklerne.

Uge 20: Første dag, udenfor i lunt vejr med dejlig solskin, malede de fire første klasser 5a, 5b, 1a og 1b cykler gule, cyklerne fik første gang, gul med en lille smule hvid maling. Den lille smule hvide maling skulle hjælpe med at det gule dækkede bedre. Vi startede desuden med at male de lyse genbrugscykler og lod de sorte genbrugscykler være.

Næste dag i første uge, malede 3a, 4a, 0a, 2a og 2b videre på cyklerne, de kom halm i støvdragterne og begyndte at male den store parasol gul. Undervejs rives det 10 meter gule stof i strimler, så strimlerne var klar til ugen efter.

Eleverne maler den store parasol gul

Undervejs fik vi besøg af et hold journaliststuderende fra Vallekilde højskole, de havde et projekt om ”Roskilde før Tour de France”. De havde læst om vores projekt på Facebook under ”Roskilde, vi cykler”, og tog kontakt til skolen. De kom og interviewede vores søde og arbejdsomme elever, der var godt i gang.

Elever kommer halm i støvdragterne
Støvdragter med halm i

Uge 21 mandag, stadig udenfor i dejligt solskinsvejr, startede 5c, 3b, 0b og 3c med at flette stof i cykelhjulene. De første halm-cyklister blev monteret på cykler.

10 meter gult stof i strimler
10 meter gult stof rives i strimler

Cyklisterne var så livagtige at de lignede rigtige mennesker, det betød bl.a. at tre elever kom løbende hen til os og meget bebrejdende og forarget sagde: ”Har I set, der sidder nogen på cyklerne…”. Vi havde undervejs fortalt eleverne at man ikke måtte sidde på cyklerne, da den gule maling kunne smitte af på tøjet.

Cyklisterne var så livagtige at de lignede rigtige mennesker

I løbet af ugen der var gået, havde den store flotte grønne parasol suget al den gule maling, så vi måtte nytænke, og den blev derfor malet hvid, med hjælp fra 8. kl. valghold i billedkunst. Nu skulle parasollen ikke være gul, men hvid med de røde bjergtrøje-prikker.

Eleverne er optaget af projektet og går ivrigt til arbejdet med krum hals (og sidevind).

Elever fletter stof i cykelhjulene
Elever fletter stof i cykelhjulene

På sidste dag regnede det desværre og vi måtte flytte indenfor med de mange cykler (36 stk.) og vores halm-cyklister, heldigvis var 4b, 4c, 1c og 0c friske, selvom pladsen var trang. De fik malet, flettet og fyldt halm i de sidste støvdragter og klædt dem på i cykeltrøjer. Denne dag fik vi desuden besøg af TV Roskilde, som i anledningen af touren, arbejdede på et indslag om hvordan hele Roskilde gør sig klar til 2. juli.

Fortsættelse følger …