Pædagogisk LæringsCenterForening

Blog

Rigtig godt nytår! – og velkommen til vores nye blog på Folkeskolen.dk

Pædagogiske LæringsCenterForening starter det nye år med en ny blog, da vi synes, der mangler et sted, der handler om PLC. Vi vil gerne fortælle, hvad vi støder på af gode og mindre gode oplevelser på, i og om PLC, og vi vil rigtig gerne have jeres tilbagemeldinger om det samme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da den nye bekendtgørelse trådte i kraft for godt to år siden, var der så mange andre ting i folkeskolereformen, der tog fokus, at det var svært at bringe PLC på banen hos de meget travle skoleledere. Det er siden – dog i forskelligt tempo – blevet nemmere at få fokus på konstruktionen PLC hos skolelederne, så vi i fællesskab kan finde ud af, hvordan vi bedst udfylder bekendtgørelsens ordlyd. Der er dog brug for videndeling og inspiration på tværs af skoler, kommuner og landsdele, og det vil vi gerne bruge denne blog til.

Pædagogisk LæringsCenterForening

Pædagogisk LæringsCenterForening, PLCF, er en forening for lærere, der er tilknyttet det pædagogiske læringscenter, samt lærere med vejleder- eller konsulentfunktion på området. Vi forsøger at give vores medlemmer inspiration til, hvordan de kan udvikle PLC, samtidig med at vi prøver at påvirke vores område politisk ved at samarbejde med ministeriet og andre aktører på området og selvfølgelig også DLF omkring arbejds- og uddannelsesforhold. Besøg www.plcf.dk

Der findes i forvejen en del forskellige blogs med fokus på it i skolen, men PLC er så meget mere end it. Derfor håber vi, at I vil tage godt imod denne blog – og være med til at holde den levende.

Her ved årsskiftet vil jeg benytte lejligheden til at kigge lidt frem til tre af forårets arrangementer, hvor vi kan blive inspireret til udvikling af PLC.

  1. I starten af marts afholdes endnu engang Danmarks Læringsfestival i Bella Centret. Festivallen arrangeres af Styrelsen for it og læring (STIL) og Centre for Undervisningsmidler Danmark (CFU) i fællesskab, og der er masser af inspiration til arbejdet med digital dannelse, teknologi og det 21. Århundredes kompetencer. Se mere her: http://danmarkslaeringsfestival.dk
  2. I slutningen af marts afholder Undervisningsministeriet en temakonference om pædagogiske læringscentre. Konferencen afholdes i Bella Centret i København den 23. marts og på Scandic Jacob Gade i Vejle den 29. marts. Vi er medarrangører sammen med Danmarks it- og medievejlederforening og KL. Bemærk at konferencen er gratis. Se mere her: http://www.uvm.dk/Laeringskonsulenterne/Arrangementer
  3. Den 5. + 6. april afholder vi sammen med Danmarks it- og medievejlederforening en konference med temaet Eksperimenterende digitalt design (Computational Thinking – and Doing). Fokus vil være på digital kreativitet, og denne gang vil store dele af konferencen foregå i workshops med hands on. Programmet er lige på trapperne, så følg med i vores Facebookgruppe for et link til tilmelding.

Der er altså rig mulighed for at få inspiration til arbejdet på PLC i dette forår, så med dette positive budskab vil jeg ønske alle et skønt nytår med lyst og mod til at gå nye veje.