Blog

Glimt fra et lærerliv på sosu

Blog

Back in action

Efter en al for kort ferie er arbejdet startet op igen. Heldigvis er arbejdsglæden også tilbage og jeg melder klar til et efterår med eksamener, afslutning og nye elever. 

Publiceret Senest opdateret

Efter en al for kort ferie er jeg nu tilbage på jobbet. Eller jeg har været tilbage siden 29/7, men det er først nu jeg kunne finde tid til at opdatere min blog her på Folkeskolen.dk. 

Glimt fra et lærerliv på sosu

Jeg hedder Dorthe og jeg bor i Herning med min familie. Jeg blev uddannet lærer i 2009, og har siden brugt 12 år på SOSUMV. Før dette var jeg en kort tur forbi folkeskolen og har sideløbende haft forskellige jobs i museums- og undervisningsverdenen. Jeg har linjefag i dansk, historie, billedkunst og engelsk og bruger dem alle i mit arbejde på en eller anden måde. Jeg blogger om mit arbejdsliv som lærer på en sosu-uddannelse.

Sommerferie på SOSU betyder slet ikke det samme som Sommerferie i Folkeskolen. Jeg ved ikke hvordan det er på andre erhvervsskoler, men hos os har vi 4 ugers tvangsferie om året, hvor skolen holder lukket. Tre af ugerne er 28,29 og 30.  For mine kolleger på Grundforløbet forholder det sig sådan, at de afslutter elever et par uger før uge 28, så for de flestes tilfælde har de mere eller mindre tomme skemaer et par uger op til ferien. Tidlig ferie kunne man tro, men i praksis er man udkørt og har brug for tid til at afslutte hængepartier og planlægge et næste grundforløb. 

For mit vedkommende har jeg det PT eneste grundforløbshold der kører helt op til uge 28 og starter igen samme dag som mig. Sådan kan man jo være så heldig. 

Men hvor jeg var godt brugt før ferien, har jeg fundet gejsten igen. Ferien gjorde underværker for mig og en masse ting faldt på plads og til ro. Jeg var kørt lidt surt i mit hold og manglende søvn gjorde det ikke bedre, men en tur rundt i Polen med tre unger i en lille bil, var åbenbart det som skulle få mig op på hesten igen. 

Mit hold er nu så langt i deres grundforløb at de begynder at forberede sig på at det skal afsluttes. På tirsdag bliver det offentliggjort om de skal til eksamen i naturfag eller dansk, så om tre uger er den første eksamen. Derefter indledes en opgaveskrivningsperiode som ender med en afsluttende eksamen omkring efterårsferien. Så opløses det fællesskab de blev sat i . Nogle skal videre på SSA andre SSH og nogle skal måske noget helt andet. Så flyver de ud af vores hænder og over til nogle andre. Vi kommer til at se dem på skolen og rundt omkring. 

For mig og min kontaktlærermakker starter der et nyt hold et par dage efter vi afslutter dette hold.  25 mennesker med drømme og udfordringer som vi skal hjælpe dem med at komme i gang med. Det bliver godt, men for nu handler det om at få det nuværende hold godt igennem de næste uger hvor niveauet og arbejdspresset er øget markant. 

I næste blog indlæg vil jeg skrive lidt om Cykling plus. Det er et cykling/spinning forløb vi udsætter vores grundforløbselever for i 10 uger.