Blog

Glimt fra et lærerliv på sosu

Blog

Når uge 7 ikke er ferie

Publiceret Senest opdateret

Uge 7 betyder ferie for det meste af Midtjylland (vel egentlig DK). Især skoler og uddannelser holder ferie, men nogle gør ikke og det er fx os. Jeg er vant til, at der er sådan, for jeg har jo været ansat her i en mindre evighed, men for de to helt unge grundforløbselever jeg mødte ved bussen i morges, var det nærmest helt uoverkommeligt at deres venner har fri, men de skal i skole.

Glimt fra et lærerliv på sosu

Jeg hedder Dorthe og jeg bor i Herning med min familie. Jeg blev uddannet lærer i 2009, og har siden brugt 12 år på SOSUMV. Før dette var jeg en kort tur forbi folkeskolen og har sideløbende haft forskellige jobs i museums- og undervisningsverdenen. Jeg har linjefag i dansk, historie, billedkunst og engelsk og bruger dem alle i mit arbejde på en eller anden måde. Jeg blogger om mit arbejdsliv som lærer på en sosu-uddannelse.

Når der ikke er ferie, er det fordi det er arbejdsgiverne, der bestemmer elevernes arbejdstid og når de ansatte elever ikke har ferie, så gælder det også for de elever, der endnu ikke er ansatte. Sådan er det. Hvis de havde været i praktik på hovedforløbet til fx pædagogisk assistent, skulle de også arbejde i uge 7., så på den måde giver det mening. Men øv synes de da, det er.

Jeg har seks ugers ferie om året. Tre uger i sommerferien og en uge til jul er ”tvangsferie” for der har skolen lukket, men de resterende to uger kan jeg selv råde over. Der er vistnok en regel om at en af ugerne skal være uge 7 eller 42, men det tror jeg ikke vi tager så højtideligt længere. Fordelen ved at arbejde i uge 7 (og 42) er, at der er en anderledes stemning. På en måde virker det ikke så hektisk som normalt, og jeg føler jeg har ekstra tid. Det har jeg ikke, men det føles sådan.

I går var min kontaktlærer og jeg i Kolding med vores hold for at besøge Sygeplejemuseet. Jeg har besøgt mange sundhedsfaglige steder i Danmark og Hamborg, men aldrig det i Kolding. Vi havde aftalt med eleverne, at vi mødtes i Kolding og så arrangerede de selv samkørsel dertil.

Det var en vildt god oplevelse. Man kunne virkelig mærke en stolthed over faget, og jeg følte mig helt opløftet, da vi tog derfra. Så det er en varm anbefaling herfra, hvis man vil vide mere om sygepleje og sygeplejerskerne i Danmark. Når man arbejder i med mennesker fylder etik rigtig meget, og museet får på fineste vis demonstreret hvordan nutidens etiske kompas er milevidt fra datidens, men også at man i tidligere tider oprigtigt har troet på, at det man gjorde var det rigtige og man jo så derfor har ageret etisk korrekt. Det tænker jeg stadig over i dag.

God ferie

Powered by Labrador CMS