Blog

Glimt fra et lærerliv på sosu

Blog

Ferielængslen begynder også at spidse til på Sosu MV.

Et forår med udfordringer sender drømmene afsted til ferieland selvom der er en del uger tilbage endnu. 

Publiceret Senest opdateret

Solen skinner ind af vinduet på mit kontor og det er allerede meget varmt. I dag har jeg forberedelse til kl. 12. og derefter har jeg mit PA danskhold i fire lektioner.  Jeg har tre uger tilbage inden jeg går på ferie i fire uger og jeg glæder mig. Jeg trænger til at trykke på en reload knap og møde ind frisk og frejdig den sidste dag i juli. 

Glimt fra et lærerliv på sosu

Jeg hedder Dorthe og jeg bor i Herning med min familie. Jeg blev uddannet lærer i 2009, og har siden brugt 12 år på SOSUMV. Før dette var jeg en kort tur forbi folkeskolen og har sideløbende haft forskellige jobs i museums- og undervisningsverdenen. Jeg har linjefag i dansk, historie, billedkunst og engelsk og bruger dem alle i mit arbejde på en eller anden måde. Jeg blogger om mit arbejdsliv som lærer på en sosu-uddannelse.

At være på en erhvervsskole betyder at tingene ændrer sig hurtigt og at der er mange ting man skal tage stilling til hele tiden. Udover det fagfaglige, møder og andre tiltag er der en del elever, der har brug for støtte og selvom man er vant til det, kan man godt ramme en "omsorgstræthed", hvis man står i det for længe. Det faktum at jeg i snit får 5-6 timers søvn om natten spiller også lidt ind. 

En anden ting der skete for et par måneder siden har også sat sit præg på mig og resten af vores lærerteam. Skolen varslede underskud og når der er uventet underskud resulterer det nogle gange i en fyringsrunde. Jeg har prøvet det to gange tidligere for en del år siden, men det skete altså igen her i foråret. Selvom det ikke var mig der stod for skud denne gang, så var det ti af mine kolleger deriblandt to jeg er relativt tæt på. Så mit humør har skiftet mellem at være glad over at det ikke var mig, til meget trist over at ti skal væk fra skolen til rasende over at det kunne komme så vidt at der kom underskud i kassen, som gjorde at vi havnede i den situation. 

Nogle dage føles det som om man bare er en lemming fra det der computerspil, som bare går videre, selvom en stor del af gruppen lige faldt af linjen. Der er selvfølgelig ikke meget jeg kan gøre ved noget af det og jeg er stadig glad for mit job, men jeg tror den naturlige reaktion er, at man begynder at overveje hvis det nu er mig næste gang. 

Jeg tror jeg vil have svært ved at omstille mig til at være i folkeskolen igen. Ikke så meget eleverne og opgaverne, men tanken om at man hver mandag kl. 8 har engelsk med 5 klasse skræmmer mig. Jeg trives godt med erhvervsskolestrukturen, hvor mit skema aldrig er det samme fra uge til uge, så en tur tilbage i folkeskolen, vil måske føles fængslende. På den anden side så ville jeg stige et løntrin. hvis jeg trådte ud i Folkeskolen igen. 

Så nu kan I nok forstå hvorfor jeg trænger til et break fra arbejdslivet. Jeg mindes ikke at man på den måde, står overfor fyringsrunder i folkeskolen. Især ikke nogle der varsles 5 dage forinden. Men måske tager jeg fejl.

God sommerdag hvis nogen læser med.