Blog

Glimt fra et lærerliv på sosu

Velkommen til en SOSUblog

Et lærerliv i SOSUland

Publiceret Senest opdateret

Hej

Glimt fra et lærerliv på sosu

Jeg hedder Dorthe og jeg bor i Herning med min familie. Jeg blev uddannet lærer i 2009, og har siden brugt 12 år på SOSUMV. Før dette var jeg en kort tur forbi folkeskolen og har sideløbende haft forskellige jobs i museums- og undervisningsverdenen. Jeg har linjefag i dansk, historie, billedkunst og engelsk og bruger dem alle i mit arbejde på en eller anden måde. Jeg blogger om mit arbejdsliv som lærer på en sosu-uddannelse.

Jeg hedder Dorthe, jeg er 38 år og jeg arbejder på SOSUMV også kendt som Social og Sundhedssskolen i Midt-og Vestjylland.

Det er en erhvervsskole i midten af det mørke Jylland, hvor vi uddanner SOSUassistenter, SOSUhjælpere og pædagogiske assistenter.

Vi har også en masse AMU-kurser og projekter, så det er et hus og et lærerliv med gang i den.

Det er også en arbejdsplads med en masse forskellige elever, mest kvinder, som aldersmæssigt spænder fra 16 år til ca. 60.

Mine kolleger har typisk en sundhedsfaglig uddannelse eller er læreruddannede som jeg og er også typisk kvinder. Vi har dog også mænd ansat.

At arbejde på en erhvervsskole lå ikke umiddelbart i kortene, da jeg læste til lærer for snart mange år siden. På intet tidspunkt blev det nævnt på det ellers glimrende seminarium, at det var en mulighed, og når jeg i dag møder folkeskolelærere, ved de fleste stadig ikke at det er en mulighed.

Det er min oplevelse at seminarielærerne heller ikke ved det, men jeg har ikke talt med så mange, så det er et rent postulat.

Når jeg starter denne blog, er det fordi jeg alt for ofte bliver hende, der står og ævler løs om skemasammensætning, elevgruppe, kernemøder osv. i et forsøg på at male et billede af et SOSU-lærerliv for mine samtalepartnere.

Det virker dog sjældent, så derfor tænker jeg, at det nok er en god ide at servere det i små bidder, som man nu gør i en blog.

Jeg håber det bliver interessant for eventuelle læsere, og jeg skal nok gøre min bedste for at krydre bloggen, så den bliver interessant at læse.

Jeg håber at der sidder nogen derude et sted og vil følge med