Jeanette Kjærgaard Christiansen

Blog

En falden kriger

Regeringen har vedtaget, at corona ikke er en samfundskritisk sygdom mere, og at alle restriktioner fra i dag af bortfalder – samtidig med at vi falder som fluer, og at mere hver 4. testet person i går var testet positiv med corona. Vi bliver nødt til at bruge vores sunde fornuft og omtanke. Det er ikke overstået endnu, hvor gerne vi alle end ønsker det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mindre end 18 timer efter at jeg skrev mit seneste blogindlæg om min bekymring i forhold til den hurtige smittespredning og restriktionernes afskaffelse, stod min søn og jeg mandag morgen med en positiv kviktest, og vi har lige fået bekræftet, at vores PCR-tests også er positive! Det er total tragikomisk.

Jeg kan godt forstå, at regeringen har handlet, som de har, set ud fra et samfundsøkonomisk og driftsmæssigt perspektiv, men jeg får følelsen af, at de har kastet os for løverne, så vi i samfundet kan få opbygget flokimmunitet – koste hvad det koste vil.

Jeg har bakket op om regeringens valg hele vejen igennem de sidste to år, da jeg har kunne se fornuften med det, som de besluttede. Svære beslutninger blev taget for at passe på os som samfund og som borgere, men jeg har ikke kunne følge dem i deres sidste beslutning, da det var økonomien og driften, der sejrede, og der blev hverken vist hensyn eller forståelse for det pres, som den beslutning har lagt på frontpersonalet.

Jeanette Kjærgaard Christiansen

Mit navn er Jeanette Kjærgaard Christiansen. Jeg er 45 år, har tre børn, er gift med Bo, og vi bor i Høng. Jeg arbejder som inklusionspædagog på Høng Skole, hvor jeg primært har mine timer i overbygningen. Mit arbejde går ud på at støtte eleverne i deres faglige, sociale, emotionelle udvikling. Min drivkraft er helt klart kontakten med de unge. Jeg føler mig privilegeret over, at jeg får lov til at følge dem i deres ups and downs, og at jeg har mulighed for at støtte, hjælpe og give dem redskaber til at komme videre i livet. Jeg har det bedste job i verden!

Lige nu løber rigtig mange lærere og pædagoger, sygeplejersker og læger og social og sundhedsassistenter rigtig stærkt for at få enderne til at hænge sammen, og jeg kan godt være nervøs for det efterspil, som det kan give. Jeg tror, at der kommer en reaktion, og at vi vil se mentaltræthed og udbrændthed på de forskellige arbejdspladser på grund af al den omstilling, usikkerhed og det mentale og fysiske overarbejde folk har været under i over to år.

Jeg ser desuden med bekymring på den latterliggørelse af personer, som er lidt bekymret og forbeholdte over for den hurtige afvikling. Der hersker en væmmelig kynisme og hård tone på de sociale medier, og jeg vil derfor gerne appellere til, at vi udviser medmenneskelighed, forståelse, empati og rummelighed over for alle holdninger, oplevelser og følelser, da vi hver især bearbejder tiden med denne coronapandemi på forskellig vis ud fra, hvilken arbejdsmæssig- og personlig situation, som vi står i i vores liv. 

Pas godt på jer selv og hinanden!🙏😊