writing a blog, blogger influencer reading text on screen, social media

Jeanette Kjærgaard Christiansen

Blog

Vacation work

Mange elever og voksne er i fuld gang med at afholde deres efterårsferie i denne uge, og jeg er lidt nysgerrig på, om der er en forventning om, at eleverne skal have lektier for i deres ferie, eller om de skal holde helt fri fra skole? Hvem er det, som har forventningen om, at eleverne skal lave lektier i deres ferie; er det eksperterne, lærerne eller forældrene?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der vil sikkert være lige så mange svar, som der er folk til det spørgsmål, og det vil nok også dele vandene hos lærere, pædagoger og forældre. Der er nemlig nogle undersøgelser, der viser, at vi får dygtigere elever ved, at de får lektier for, og der er undersøgelser, der viser, at det er en gammeldags strategi og metode, som slet ikke har nogle specielt stor effekt på elevernes faglige resultater, så hvad skal vi egentlig stole på? 

For mig er det klokkeklart og super simpelt; selvfølgelig skal vores elever holde fri i uge 42. De skal kunne trække stikket, de skal kunne se film, spille spil, gå ture, bage en kage, lege i haven og have besøg af deres venner og bedsteforældre. De skal kunne slippe kravet om at skulle præstere hele tiden, koble fra, være nærværende med deres familie, de skal kunne slippe skolen og bare være til - for det har de brug for. De skal have tid til at kunne lade op, så de kan komme friske i skole igen efter ferie. Det er ikke anderledes end, hvad vi voksne har brug for. Hvis jeg skal op på skolen i mine ferie - bare 20 minutter for at ordne noget, så er jeg allerede i mit hoved på arbejde igen. Hvis eleven skal læse bare 20 minutter, hvor det ikke er frivillig og lystbetonet læsning, så er barnet i skole igen, og det får derved ikke den nødvendige tid til at slappe af og restituere.  

Nyd nu de sidste par dage af ferien! Det, håber jeg, at både børn og voksne har mulighed for. Der er andet i livet end skolen, det tør jeg godt vove at skrive 😊 God ferie!   

Jeanette Kjærgaard Christiansen

Mit navn er Jeanette Kjærgaard Christiansen. Jeg er 45 år, har tre børn, er gift med Bo, og vi bor i Høng. Jeg arbejder som inklusionspædagog på Høng Skole, hvor jeg primært har mine timer i overbygningen. Mit arbejde går ud på at støtte eleverne i deres faglige, sociale, emotionelle udvikling. Min drivkraft er helt klart kontakten med de unge. Jeg føler mig privilegeret over, at jeg får lov til at følge dem i deres ups and downs, og at jeg har mulighed for at støtte, hjælpe og give dem redskaber til at komme videre i livet. Jeg har det bedste job i verden!

Powered by Labrador CMS