Jeanette Kjærgaard Christiansen

Blog

United we stand, divided we fall

Jeg har den største og dybeste respekt for vores elever og deres måde at takle denne svære corona-tid på. De har virkelig vist sig fra deres mest seje og omstillingsparate side, og de har været gode til at takle de udfordringer, som er kommet hen ad vejen - uden at pive! Nu står vi voksne overfor endnu en vigtig overgang, som forhåbentlig bliver løst og klaret på en fornuftig måde.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Debatten raser, og meningerne er mange om, hvad næste træk skal være i kampen mod corona, og hvor meget og hvor hurtigt vi kan åbne vores samfund op igen.  

Vores elever har coronapandemien igennem haft tillid og tiltro til de beslutninger, som vi voksne omkring dem har taget, og det skal de gerne kunne blive ved med. Jeg håber derfor, at vi voksne bevarer det kølige overblik, tålmodigheden og optimismen og tager nogle gode og fornuftige beslutninger til vores elevers bedste i den kommende tid. 

Jeg får små tics, når man taler om elevers læringstab, da livet er meget andet end andengradsligninger, romantikken, det periodiske system og anden verdenskrig, og det har det sidste års tid været et klart bevis på. 

Jeanette Kjærgaard Christiansen

Mit navn er Jeanette Kjærgaard Christiansen. Jeg er 45 år, har tre børn, er gift med Bo, og vi bor i Høng. Jeg arbejder som inklusionspædagog på Høng Skole, hvor jeg primært har mine timer i overbygningen. Mit arbejde går ud på at støtte eleverne i deres faglige, sociale, emotionelle udvikling. Min drivkraft er helt klart kontakten med de unge. Jeg føler mig privilegeret over, at jeg får lov til at følge dem i deres ups and downs, og at jeg har mulighed for at støtte, hjælpe og give dem redskaber til at komme videre i livet. Jeg har det bedste job i verden!

Corona-pandemien er en dyrebar lektie i livet. Eleverne har lært, at livet ikke altid arter sig, som vi ønsker, og hvor vigtigt det er at kunne rumme og tackle forandringer samt vigtigheden af at være omstillingsparat. De har lært, at der er fordele ved forskellige måder at arbejde på, da det kan være en fordel at fordybe sig i projektarbejdet derhjemme, mens dialogen, de nære relationer, interaktionen og oplevelser med kammerater, lærere og familie er vigtige, vitale og fundamentale for vores mentale sundhed. De har lært, at det gælder om at få det bedste ud af situationen, at bevare et positivt og åbent sind, og at det er altafgørende at tænke innovativt. Denne måde at tænke og arbejde på er helt klart vejen frem for dem i vores foranderlige verden. De har derved fået en forsmag på det arbejdsliv, som de sandsynligvis kommer ud til, og den lektie kunne de ikke have lært på skolebænken i vores almindelige hverdagsskole. Det er en lektie, som har kostet på alle parametre, og derfor skal vi også tage ved lære af den.   

Denne periode har vist os, at vi står stærkest, når vi står sammen, og at sammenhold, samfundssind, solidaritet og samhørighed er vejen frem, og derfor skal der lyde en stor tak til alle elever for jeres måde at tackle denne situation på. Lad ingen fortælle jer, at I intet har lært i denne tid. I er for seje! Kæmpe respekt til jer!