Blog

Det er helt utrolig, hvad de lærer i Børnehaveklassen

Vi har jo nok alle ambitioner om at give eleverne relevant, spændende og inspirerende undervisning, når eleverne starter i skole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I det sidste nummer af SKOLESTART (børnehaveklasseledernes fagblad) har du mulighed for at gå på opdagelse i sprogets funktioner, sprogets muligheder og sprogets opbygning. Der er et bredt udvalg af artikler om hvordan der arbejdes med at støtte barnets sproglige udvikling. 

Bladet er fyldt med 9 spændende artikler om dansksystemer, som der bla. er udbudt til børnehaveklassen. (Og JA, der findes mange flere.....det var rigtig svært at begrænse sig - der var flere forlag der takkede nej pga. tidsnød, måske der bliver en anden gang)

Bladudvalget har en ambition om, at artiklerne i bladet skal give børnehaveklasselederen en palette af muligheder, faglig inspiration og ideer, som kan læses og derefter bruges i hverdagen ude i børnehaveklassen. Dette nummer er også ment som inspiration, hvis man måske skal at investere i et nyt Danskbogsystem. 

Dorthe B Clausen

Børnehaveklasseleder på Vestfjendsskolen i Viborg Kommune. Jeg er uddannet socialpædagog i 1989 og har erfaringer fra tre forskellige folkeskoler og specialområdet. Jeg har stor interesse i Børnehaveklasseforeningens lokalkreds i Viborg og er medlem af bladudvalget bag fagbladet ”Skolestart”. Jeg har rigtig mange værdier, som jeg vægter højt i mit arbejde, bl.a. at børnehaveklassen bliver benævnt med navnet som det er, nemlig Børnehaveklassen. Derudover fylder brobygning, genkendelighed, glæde, tryghed, relationer, åbenhed, struktur, legen og forældresamarbejdet rigtig meget i mit daglige arbejde som børnehaveklasseleder.

For at kunne give børnehaveklasselederne appetitvækker til noget af alt det materiale, der er og bliver udgivet, så er SKOLESTARTs bladet et helt fantastisk medie. Bladet indeholder altid noget, som er lige oppe i tiden. Bladudvalget ønsker at give inspiration og ny viden, som måske vil gøre, at du selv søger mere inspiration andre steder. 

Bladet udkommer 6 gange om året. Vi har i perioder givet hvert blad “et tema”, for at give læserne et bedre indblik i et aktuelt emne.

Det er skønt at lave et fagblad, som man ved, bliver gemt.

Bladudvalget er altid på udkik efter “nye” emner, vi vil også gerne vide, hvad vore læsere vil læse og hvad de “drømmer” om at vide noget mere om. Så skriv endelig #sammenervistærke #endelafhelheden #Børnehaveklassen