Blog

Du skal lige slukke for din mikrofon.....

Selvom online undervisning, er som at have de fleste forældrene med i skole hver dag, så er det nu slet ikke så tosset at kunne sige: "timen er slut, tak for nu" - ”Klik” - og så blev der ro.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hverdagen blev igen "splittet og rusket". Nødundervisning skulle genetableres, kendt for nogle elever, men helt nyt for børnehaveklasseeleverne.  Personalet i indskoling vil alle, springe ud i onlineundervisning på Teams.  Der var en smule nevøsitet og krilleren i maven hos mig, inden jeg sagde stemte i. JA hvorfor ikke?!?!? Den første uge er nu veloverstået og jeg sidder med en god fornemmelse i maven, alt skepsis er forsvundet som dug for solen. 

Der har faktisk været flere fordele. Den forgangne uge har budt på undervisning (uden de vilde forstyrrelser), ingen "spildtid" på håndvask, ingen frikvarterskonflikter, ingen spildte mælk, ingen gårdvagter, ingen kopiarbejde, ingen kø med blyantspidsning, ingen der ”sladre”, ingen glemte biblioteksbøger, ingen garderobe der roder, ingen der ikke ved hvad de skal efter skole og stort set ingen kontaktbogsnoter…… Jeg har endda kunne slukke for lyden af børnene. For en gang skyld har der været fokus på kerneopgaven (selvom jeg har været en smule presset pga. det ukendte medie som undervisningen skal deles i).

Mandag flokkedes eleverne fysisk på skolen, for at hente materialer og Ipads, vi (personalet) havde travlt med at blive klogere på Teams. Teams blev tirsdag morgen modtaget med iver, alle de små børnehaveklasseelever sad klar ved tasterne allerede inden kl. 8.30, der var snak, hygge, grin og fjollerier - det var rigtig skønt at være tilskuer til. De var så glade for at se hinanden igen, efter den lange juleferie.  Jeg måbede en smule, DE havde jo aldrig prøvet det før..... den lille vejledning, som jeg havde sendt ud dagen før, måtte have været tiltrækkelig information om Teams, for de var da blevet modtaget og forstået. Den ene lille pige fra min klasse, der ikke rigtig turde sige JA da vi havde protekol, overvandt heldigvis snart skrækken (nu er hun en af dem der snakker hele tiden). Teams kan bare noget. Jeg havde sågar en mor, der lige bad mig kigge efter "bette manden" mens hun hentede noget på skolen. ;-) 

Dorthe B Clausen

Børnehaveklasseleder på Vestfjendsskolen i Viborg Kommune. Jeg er uddannet socialpædagog i 1989 og har erfaringer fra tre forskellige folkeskoler og specialområdet. Jeg har stor interesse i Børnehaveklasseforeningens lokalkreds i Viborg og er medlem af bladudvalget bag fagbladet ”Skolestart”. Jeg har rigtig mange værdier, som jeg vægter højt i mit arbejde, bl.a. at børnehaveklassen bliver benævnt med navnet som det er, nemlig Børnehaveklassen. Derudover fylder brobygning, genkendelighed, glæde, tryghed, relationer, åbenhed, struktur, legen og forældresamarbejdet rigtig meget i mit daglige arbejde som børnehaveklasseleder.