Blog

Nye børn og forældre på vej ind i Børnehaveklassen

Vi skal hjælpe hinanden med at vende den kedelige udvikling!!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nye elever og forældre er meget snart på vej ind i skolen. Børnehaveklasselederne står glade og byder indenfor. Det første møde med skole er starten på et samarbejde, hvor vi skal skabe de bedste forudsætninger for barnets skolestart og grundlag for den videre skolegang. 

At komme godt fra start betyder rigtig meget for børn, forældre og børnehaveklasselederne. På dette tidspunkt af skoleåret er vi godt i gang med brobygning (børnehave og skole). Genkendeligheden giver så meget mening for de nye små elever (og så sandelig også for forældrene).

Kan vi så ikke hjælpe hinanden med EN ting? Nemlig at kalde det som de nye elever skal gå i det samme navn. 

Dorthe B Clausen

Børnehaveklasseleder på Vestfjendsskolen i Viborg Kommune. Jeg er uddannet socialpædagog i 1989 og har erfaringer fra tre forskellige folkeskoler og specialområdet. Jeg har stor interesse i Børnehaveklasseforeningens lokalkreds i Viborg og er medlem af bladudvalget bag fagbladet ”Skolestart”. Jeg har rigtig mange værdier, som jeg vægter højt i mit arbejde, bl.a. at børnehaveklassen bliver benævnt med navnet som det er, nemlig Børnehaveklassen. Derudover fylder brobygning, genkendelighed, glæde, tryghed, relationer, åbenhed, struktur, legen og forældresamarbejdet rigtig meget i mit daglige arbejde som børnehaveklasseleder.

Børnehaveklassen er navnet på klassen. Klassen bliver desværre, både i materialer, på lister og andre sammenhænge omtalt på flere forskellige måder.

For at gøre en lang historie kort, så vil opfordre til at vende en “kedelig” udvikling, kald Børnehaveklassen for dets navn og ikke blot et nr. i rækken. Jeg er og bliver børnehaveklasseleder.