Blog

#detblivergodtigen

Pludselig fik regnbuen endnu en betydning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

(Teksten taget fra Gyldendals den store danske).  "I nyeste tid bruges regnbuen som symbol for fred, mangfoldighed og alternativ kulturform. Den blev brugt som hovedsymbol i Christianias (valg)plakater i 1970'erne, og en organisationsform her og i fx Thylejren blev kaldt “Regnbuehæren”; de mange farver i regnbuen symboliserede forskelle i folks arbejdsopgaver, og at alle var ligestillede i et antiautoritært, anarkistisk fællesskab. Regnbueflaget er homoseksuelles logo".

Og nu pludselig også som en farverig opmuntring, og symbol på at der er noget godt på den anden side, og at vi vil nå derhen igen. 

Det er rigtig fint symbol med en regnbue her i Coronakrisen, børn elsker regnbuer, det er nemt for alle at lave og det er flotte farver der speder glæde.

Dorthe B Clausen

Børnehaveklasseleder på Vestfjendsskolen i Viborg Kommune. Jeg er uddannet socialpædagog i 1989 og har erfaringer fra tre forskellige folkeskoler og specialområdet. Jeg har stor interesse i Børnehaveklasseforeningens lokalkreds i Viborg og er medlem af bladudvalget bag fagbladet ”Skolestart”. Jeg har rigtig mange værdier, som jeg vægter højt i mit arbejde, bl.a. at børnehaveklassen bliver benævnt med navnet som det er, nemlig Børnehaveklassen. Derudover fylder brobygning, genkendelighed, glæde, tryghed, relationer, åbenhed, struktur, legen og forældresamarbejdet rigtig meget i mit daglige arbejde som børnehaveklasseleder.

Og mon ikke alle danskere lige nu håber , at vi snart kommer på den anden side og AT der står en KÆMPE gryde med guld for enden af regbuen. 

Mine børnehaveklasseelever har også lavet de flotteste regnbuer på hver deres personlige måde.