Blog

“Skolestart” for jeg ved snart ikke hvilken gang... 😇

Hver gang, har det været med forventningerne om at jeg kan være med til, at give et barn tryghed og en tro på, at dét at starte i skole er rart og sjovt - og noget “jeg” faktisk godt kan!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den sidste uges tid har i den grad stået i skolestartens tegn, jeg har brugt rigtig mange “kontor” timer for at klargøre starten, til de nye børnehaveklassebørn. 

Lokalet har også fået en gennemgribende oprydning og omrokering; der er faktisk stor forskel på at have 25 elever frem for de 19, som jeg havde sidste skoleår (selvom 6 elever ikke lyder af så meget). 

Mandag formiddag mødte eleverne op sammen med deres forældre og vi havde en rigtig dejlig formiddag. 

Dorthe B Clausen

Børnehaveklasseleder på Vestfjendsskolen i Viborg Kommune. Jeg er uddannet socialpædagog i 1989 og har erfaringer fra tre forskellige folkeskoler og specialområdet. Jeg har stor interesse i Børnehaveklasseforeningens lokalkreds i Viborg og er medlem af bladudvalget bag fagbladet ”Skolestart”. Jeg har rigtig mange værdier, som jeg vægter højt i mit arbejde, bl.a. at børnehaveklassen bliver benævnt med navnet som det er, nemlig Børnehaveklassen. Derudover fylder brobygning, genkendelighed, glæde, tryghed, relationer, åbenhed, struktur, legen og forældresamarbejdet rigtig meget i mit daglige arbejde som børnehaveklasseleder.

I dag havde vi så den første rigtige skoledag, uden mor og far.

Jeg har kun STOR ros til de nye elever.

“Skolestartere” er bare så fatastiske. Mine erfaringer fra de “mange” gange med at starte nye hold, bliver stadig tanket op med nye oplevelser.

Jeg gik igen smilende fra børnehaveklassen i dag, tanket op med små anekdoter fra de nye modige elever. 

Jeg  introducere “gårække” og beder børnene træde frem når jeg nævner deres navn. Nicklas skulle gå sammen med Mia, og den søde lille fyr går kækt hen til den nye klassekammerat og siger “let’s go” 🤩😆 Det er da sødt.

Og da jeg var så uheldig at blive stukket af en hveps i pausen, manglede der heller ikke trøstende ord og krammer. 

Skoledag nr. 2 er forbi og vi har allerede skabt nye bekendtskaber, lært nye ord, set nye steder på skolen, taget nye valg, haft legevenner, sunget nye sange, trøstet og ikke mindst været helt vild modig. 

Jeg kunne godt være fræk og lave om på et meget brugt udtryk i “Vild med dans”

📣 Danmarks modigste Børnehaveklasseelever 💫

Jeg håber, at jeg kan indfri alle deres forventninger.

Med ønsket om den allerbedste skolestart til alle🤩