Jarl Falk Sabroe

Blog

Er friskoler et alternativ til folkeskoler - udført for færre penge?

Hvis jeg skal tro denne annonce fra Friskoleforeningen, er svaret ja. Faktisk ikke mindre end 3 milliarder kr. om året. Det er rigtig rigtig mange penge.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så hvorfor arbejder en kommunalpolitiker, som jeg, så ikke for at få flere forældre og børn til at fravælge folkeskolen, og dermed spare vores hårdt økonomiske samfund en tjeneste?

Det er meget enkelt - fordi de frie og private skoler ikke medvirker til at løfte den opgave, som folkeskolen løfter. Folkeskolen er for alle børn. Om du så har forældre fra det øverste samfundslag eller det nederste.

På prøve

Jarl Falk Sabroe

Jeg sidder i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune for Socialdemokratiet. Jeg er uddannet lærer fra Holbæk Seminarium med linjefag i historie og idræt. Har siden 2001 arbejdet henholdsvis som lærer på Tuse Skole og mellemleder både kommunalt, privat og i Røde Kors Asylafdeling. Er i dag afdelingsleder på en lille folkeskole i Rørby. Jeg vil forsøge at blogge om skole- og uddannelsespolitk set fra et kommunalbestyrelsessæde med dybe rødder i folkeskolen.

Jævnligt har jeg oplevet børn være på “prøve” på en fri eller privatskole, for efter et par dage eller en uge, at vende tilbage til den “gamle” folkeskoleklasse, med beskeden om, at kemien ikke lige var der eller, at de ikke havde det rette faglige niveau. Andre helt uden nogen forklaring overhovedet. Jeg oplever også børn komme til folkeskolen, fordi de ikke længere måtte gå på den frie eller private skole, som de gik på - af samme årsager som ovenstående.

Så at påstå, at jeg som kommunalpolitiker kan sparer vores samfund penge ved at få flere elever til at vælge de frie og private skoler, er i min optik forkert. Jeg har ikke noget imod, at frie og private skoler findes, jeg har selv gået på en. Men at markedsføre sig på denne måde, som Friskoleforeningen gør via denne annonce, synes jeg, de burde være for gode til at gøre.

Hvis vi ønsker os at fastholde det samfund vi gennem mange år har opbygget - så kan folkeskolen ikke undværes. Den er for alle og jeg håber at vi alle også i fremtiden vil fastholde vores stærke folkeskole. Den er med til at binde os sammen.