Jarl Falk Sabroe

Blog

Det skal kunne måles, eller skal det?

I Holbæk Kommune har vi valgt at gå væk fra områdeledelse og øge skolernes budgetter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det næste år bliver rigtig spændende hvad angår vores folkeskole i Holbæk. Vi har endelig fået muligheden for at styrke vores folkeskole, så det kan mærkes, og vi har valgt at gøre det. 

En enig kommunalbestyrelse står bag dette valg og det er jeg utrolig glad for, idet politiske opbakning fra et bredt flertal vil gavne vores folkeskole mere end vi måske lige regner med. Jeg vil gerne opfordre til, at denne opbakning varer ved i mange år, da skoleudvikling tager tid. Sådan er det både lokalt og nationalt.

Med tid mener jeg lang tid. Jeg kan sagtens forestille mig, at kommende budgetter i Holbæk  vil indeholde yderligere prioriteringer af folkeskolen. Vi må nemlig ikke tro at træerne vokser ind i himlen. Folkeskolen har i mange år været stærkt underbudgetteret. Så vi starter fra et meget lavt økonomisk niveau.  Men alligevel har jeg nu hørt flere politikere italesætte, at tiltagene og ressourcerne der tages i dette budget skal kunne aflæses i målsætninger. Det vil jeg kraftigt advare imod. Krav om at vores folkeskolen nu skal levere på alle mulige parameter vil ikke gavne, tværtimod! 

Jarl Falk Sabroe

Jeg sidder i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune for Socialdemokratiet. Jeg er uddannet lærer fra Holbæk Seminarium med linjefag i historie og idræt. Har siden 2001 arbejdet henholdsvis som lærer på Tuse Skole og mellemleder både kommunalt, privat og i Røde Kors Asylafdeling. Er i dag afdelingsleder på en lille folkeskole i Rørby. Jeg vil forsøge at blogge om skole- og uddannelsespolitk set fra et kommunalbestyrelsessæde med dybe rødder i folkeskolen.

Jeg mener, vi skal sætte folkeskolen fri. Lad medarbejderne, forældrene og eleverne udvikle skolen de næste år - med politikerne på sidelinjen. Det er jeg sikker på, vil give skolerne mulighed for at blive endnu bedre til at lave en hverdag, hvor indholdet giver vores børn lyst til at blive klogere på livet, tage del i vores demokrati og evnen til at forholde sig kritisk. Egenskaber der ikke lader sig måle via en karakterskala eller et tåbeligt nationalt testsystem.