Jarl Falk Sabroe

Blog

Langt ude på heden

Eller sagt på en anden måde, det er langt ude i skoven, at et flertal i Folketinget vil oprette en ny privat læreruddannelse i Herning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et flertal bestående af de partier, der i overvejende grad, op igennem nullerne har stået for en forringelse af vores læreruddannelse, en centralisering uden fortilfælde, vil nu pludselig oprette en ny privat læreruddannelse. 

Egentlig giver det jo meget god mening, at lige præcis disse partier synes en yderligere privatisering af uddannelsesvæsenet er nødvendig. Det skal de jo selvfølgelig have lov at mene. Men for mig falder kæden helt af, når jeg læser begrundelsen for denne privatisering.

Tidligere næstformand i Venstre Kristian Jensen udtaler:

Jarl Falk Sabroe

Jeg sidder i kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune for Socialdemokratiet. Jeg er uddannet lærer fra Holbæk Seminarium med linjefag i historie og idræt. Har siden 2001 arbejdet henholdsvis som lærer på Tuse Skole og mellemleder både kommunalt, privat og i Røde Kors Asylafdeling. Er i dag afdelingsleder på en lille folkeskole i Rørby. Jeg vil forsøge at blogge om skole- og uddannelsespolitk set fra et kommunalbestyrelsessæde med dybe rødder i folkeskolen.

"Vi synes, der er et behov for en ny type lærere, som i højere grad er med til at skabe dannelse og være forbillederne for eleverne. Vi har behov for nogen, der kan give eleverne dybde og faglighed på samme tid" citat slut. 

En ny type lærer? En lærer der i højere grad kan skabe dannelse?? En lærer der kan være et forbillede for eleverne??? 

Og jeg som gik og troede, at det faktisk var en vigtig ingrediens i vores nuværende læreruddannelse. Hvis de lærere som uddannes i dag er den forkerte type, ikke skaber særlig meget dannelse hos eleverne og ikke har mod på at være forbilleder, så er der noget riv rav ruskende galt.

Men så er det jo godt at Hr. Jensen og hans ligesindede kan lave deres egen private uddannelse, så eleverne i Herning kan få nogle ordentlige lærere og ikke skal spises af med  lærere, et af verdens bedste undervisningssystemer har uddannet i årevis.