Maria Grove Christensen

Blog

Skal vi starte en revolution?

Implementering af teori i praksis sker ikke af sig selv og derfor er det på tide, at vi hjælper hinanden med at gøre noget ved det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når teori møder virkeligheden

I disse dage starter mange nye forventningsfulde matematiklærere deres lærergerning og al den teori, de har terpet de sidste fire år, møder nu for alvor praksis. En praksis hvor relationsarbejde, motivation, diagnoser, samarbejde, tidspres, konfliktløsning og meget mere pludselig kæmper om pladsen med fag-fagligheden. Samtidig vil de nok opleve, at matematikfaget ude i den virkelige verden endnu ikke helt står mål med de mange flotte beskrivelser i teoribøgerne.

I “Matematik for lærerstuderende - Delta - Fagdidaktik”  af Jesper Skott m.fl. står det beskrevet hvordan skolematematikken er reformeret idet et ensidigt fokus på fagets produkter, er ændret til en øget vægtning at fagets processer og kompetencer. Læser man Fælles Mål for matematik, er der heldigvis heller ingen tvivl om, at denne matematikdidaktiske tænkning har haft stor betydning for de centrale bestemmelser for vores fag her i Danmark, men det er min oplevelse, at der stadig er lang vej endnu i forhold til en egentlig reform af matematikundervisningen i praksis.

Maria Grove Christensen

Jeg er folkeskolelærer og passioneret matematikvejleder med et hjerte, der brænder for at give eleverne spændende undervisning af høj kvalitet. Herudover er jeg læremiddelforfatter og selvstændig konsulent, med et ønske om at gøre en forskel, der rækker langt ud over min egen undervisning. Jeg ønsker at bidrage til fagets udvikling i skolen gennem vidensdeling, debat, fagliglig refleksion og udvikling af nye materialer. Jeg er særligt optaget af, at få omsat teori og viden til praksis - primært indenfor matematik. Herudover er jeg en person med meninger og holdninger til den verden jeg færdes i og min blog vil derfor altid være et udtryk for mine personlige erfaringer, oplevelser og holdninger til det at være menneske og lærer i den danske skoleverden. Se mere på www.grovechristensen.dk

Tag del i revolutionen

Stanford professor, Jo Boaler, har de sidste par år gjort det til hendes mission at transformere matematikundervisningen internationalt og hun opfordrer alle til at tage del i revolutionen med at åbne matematikken op i undervisningen. Hun siger at alle kan lære matematik og at ægte matematik er visuel, kreativ, spændende og tilgængelig.

Vil du være med til at starte vores egen revolution af matematikundervisningen her i lille Danmark? Et nyt skoleår står for døren og de faglige ambitioner syder, men hvis det var nemt - så var det allerede gjort! Vi får brug for at hjælpe hinanden med at holde fokus, opmuntre hinanden gennem vidensdeling og støtte hinanden i, at tidens testfiksering ikke får lov til at definere hverken vores fag eller faglige ambitioner.

Hvem vil være med? Hvis der er stemning for det, så vil jeg på denne blog løbende tage relevante emner op, men jeg får brug for jeres hjælp. Det er ligemeget om du er nyuddannet med masser af ny viden, garvet lærer med masser af erfaring eller teoretiker med vigtig viden - bare du har lyst til at være med. Følg bloggen, kom med forslag og relevante indspark og brug den også som jeres forum for debat, vidensdeling og fælles udvikling.

Jo Boaler: Start a Math Revolution