Allan Jørgensen

Blog

Lærerens juleevangelium 2019

Drive, passion og kald er blevet erstattet af undersøgelser og tests. Aldrig før har der været SÅ mange tests og undersøgelser på et efterår som dette. Og det er vel at mærke EFTER et regeringsskifte. Ingen jul uden juleevangelium.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra afdelingslederen om at afholde en tilbundsgående undersøgelse af hele ottende klasse. Det var den syvende undersøgelse fra afdelingslederen dette efterår. Og alle stoppede undervisningen og jog eleverne til tasterne for at lade sig undersøge, i hvert sit klasselokale. Også 8T slap alt, hvad de endelig måtte have oplevet af flowundervisning og stirrede tomt og bevidstløst ind i skærmene, mens mening, viden og dannelse atter forlod dem. Og mens de sad dér, kom tiden, da den nye undervisningsminister skulle vise, at én ny var kommet til roret, så hun sløjfede symbolsk den gamle nationale test og opfandt en ny, for der var ikke tillid til lærernes egen formåen i herberget.

I den samme egn var der unge mennesker, som skulle gøre en forskel for eleverne, så de holdt vagt om dannelsen på seminariet. Da stod sandheden om lærerjobbet frem for dem, og ministerens symbolpolitik strålede om dem, og de blev grebet af stor frygt. Men den erfarne lærer sagde til dem: "Frygt ikke! Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folkeskolen: I dag er der født jer et frirum; Det er evnen til at tænke selv. Og dette er tegnet, I får: I skal finde en lærer, som er tilpas uinteresseret i undersøgelserne og som kan bagatellisere testene for eleverne. Og med ét var der sammen med læreren en himmelsk hærskare, som lovpriste friheden og sang: “Ære være Rosenkrantz-Theil i det højeste og på jorden! Fred til lærere og elever med dit velbehag!”

Allan Jørgensen

Uddannet folkeskolelærer med bachelor i idræt. Tidligere efterskolelærer og træner. Presseansvarlig hos Team Saxo Bank (2010-2014), Team CULT Energy (2015) og VIRTU Cycling (2018-). Bloggen kommer til at handle om kulturel og social dannelse, læringskultur og en generel afstandtagen til nænsomhedstendenserne i folkeskolen og i samfundet.