Sten Larsen

Blog

Kører platformene med det hele?

Det er rigtig godt, at vi har fået Tanggaard-udvalgene, og udfordringerne er til at få øje på.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lene Tanggaard-udvalget – og underudvalget specifikt om Læringsplatformene – har heldigvis fået eksistens og krop. Tak til undervisningsministeren. Der skal konstruktivt tjekkes op på….der skal eventuelt foreslås modificeringer af…der skal eventuelt foreslås tilbagerulninger af…osv.

Sten Larsen

Tidligere lærer i folkeskolen og lektor i læreruddannelsen i de pædagogiske fag. Cand.pæd. i historie. Skriverier igennem årene. Nu pensionist. Med flere skriverier og redigeringer. Og en lille bid i læreruddannelsen på Carlsberg. Og supervisionsarbejde på Ingrid Jespersens Gymnasieskole. Og anmelderarbejde og blogskriv. Webredaktør på HistorieWeb.dk. Hovedbusiness: Otte børnebørn.

De to udvalg må som bekendt sejle i et temmelig skærfyldt farvand; indholds-interesseskær, politiske interesseskær, kæmpe økonomiske interesseskær. Gad vide, hvilket materiale udvalgsskibene skal være konstrueret af for at klare skærene?

Kommunernes Landsforening (KL) har nu i årevis investeret millioner og atter millioner i den kommende digitale platform, AULA, som alle kommuner og skoler skal benytte fra og med 2019. Det er afløseren for Skoleintra. Naive sjæle – som mig selv – kunne så tro, at der med den offentlige økonomis AULA kunne stilles visse modificerende krav til de privatøkonomisk baserede Læringsplatforme. Eller endnu bedre: at et moderne, fleksibelt AULA helt kunne afløse/overflødiggøre Læringsplatformene i den daglige praksis?

Men det er netop naivt. Diskussionen eksisterer ikke mere. Hvis den da nogensinde har eksisteret? AULA kommer i høj grad til at understøtte Læringsplatformene.

KLs og flere ministeriers aftale om både Læringsplatforme og AULA er indgået helt tilbage i 2014. Det hedder Brugerportalinitiativet – BPI. Og det er KOMBIT, der skal sørge for at platformen er klar til 2019 – KOMBIT er kommunernes it-organisation, kommunernes it fællesskab.

Måske bør udvalgsskibene sejle en tur omkring AULA-skæret også? Om ikke andet, så i det mindste for at undgå at sejle ind i det.