Blog

Pensionistboliger til foreningens medlemmer

I Middelfart udlejer Fonden Teglgården 35 pensionistboliger, som Danmarks Lærerforenings medlemmer har fortrinsret til.

Publiceret Senest opdateret

Boligerne ligger på Teglgårdsvej og Sixtusvænget – ned mod Fænøsund. Når du kører ned ad Teglgårdsvej på vej mod Sinatur Hotel Sixtus, ligger de 17 hvide dobbelthuse og den tidligere pedelbolig på højre side lige inden du når ned til Sixtus.

Det startede med at Danmarks Lærerforening overtog ejendommen Sixtus i 1957. Den var opført i 1912 som rekreationshjem for foreningen Den danske Pigeskole. Midt i 50’erne var der så få private pigeskoler tilbage, at foreningen var ved at forsvinde.

Fraktion 4 - pensionisterne

Fraktion 4 er en fraktion under Danmarks Lærerforening for medlemmer på pension eller efterløn.

DLF’s daværende formand, Stinus Nielsen, havde fået hovedstyrelsens opbakning til at oprette et rekreationshjem til foreningens medlemmer, og foreningen købte Sixtus.

Til ejendommen hørte 8 tønder land, Sixtus markjorder, som foreningen fik lov til at købe i 1970. Eller rettere, som den selvejende institution, som foreningen havde oprettet til at opføre et plejehjem, fik lov at købe.

Plejehjemmet, der blev opført på arealet, fik navnet Teglgården efter den gård, som arealet oprindeligt var udstykket fra. Og derudover blev der opført 50 pensionistboliger dels i 17 små dobbelthuse dels i boligblokke. Det samlede projekt stod færdigt i 1974. Plejehjemmet blev drevet i samarbejde med Middelfart kommune.

Senere er samarbejdet om plejehjemmet ophævet, men i Fonden Teglgården, som nu ejer og udlejer lejlighederne i de 17 dobbelthuse og den tidligere pedelbolig, har Middelfart Kommune fortsat en repræsentant i bestyrelsen.

Fonden Teglgården er stiftet at Danmarks Lærerforening og Lærerstandens Brandforsikring. Da fonden blev oprettet, var det især med henblik på at hjælpe de lærere, der boede i tjenesteboliger, når de skulle på pension. Medlemmer af DLF, som er fyldt 60 år, har fortrinsret til boligerne.

Lejlighederne er på 60 m2, som er fordelt på stue, soveværelse, gang, køkken og bad/toilet. Der er en lille have til hver lejlighed, og fællesarealer som giver rig lejlighed til fællesskab og socialt samvær med de øvrige beboere.

Boligerne ligger placeret midt i den smukke natur ned til Fænøsund og Lillebælt. Middelfart centrum ligger i gåafstand fra boligerne.

Hvis du er interesseret i at blive skrevet på ventelisten, kan du kan læse mere – og se masser af billeder – om Teglgården på hjemmesiden:

Udlejning Af Boliger Til Ældre Over 60 År | Fonden Teglgården (fondenteglgaarden.org)