Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Stjernehimlen

6. G har genskabte Vincent Van Goghs kendte maleri "Stjernehimlen".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

6. G har genskabte Vincent Van Goghs kendte maleri "Stjernehimlen". Vi har kopieret Vincent Van Goghs kendte maleri "Stjernehimlen" på et stykke A3 papir og delt papiret i 24 stykker, Hver elev fik et stykke af maleriet/papiret og et stykke krydsfiner (19x30). Eleverne har først tegnet deres stykke på et stykke A4 papir: Efter de fik godkendt deres tegning af os underviseren, gik de i gang med at tegne og male sin egne del af værket på krydsfineren og til sidst har de samlet alle de 24 krydsfiner sammen og I kan se resultatet i videoen.

Forløbet er tværfarlig med billedekunst. Vi har arbejdet med forløbet i forbindelse med et emne uge. Værket hænger i klasselokalet nu.

Forløbet er tiltænkt alle årgange, samt til valgfagsklasser, det vurderes til at man bruger 10.-12 lektioner. Forløbet er et fælles projekt. Eleverne komme til at tegne, male, slibe krydsfiner og samle et stykke værk sammen.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Materialer: Krydsfiner, maling, papir, blyant, pensler og toldmålighed.

https://www.youtube.com/watch?v=ArNBfEWsEsU