Fatihs H&D-videoer

Fatihs H&D-videoer

Blog

Design og byg din egen reol

Video fra "design og byg din egen reol projektet".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

https://www.youtube.com/watch?v=vX7FgU4q1WE

Forløbet er tiltænkt 5. og 6. klasse trin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 8-10 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

Hver elev tegner/designer sin egen reol og beslutter hvor stor reolen skal være, samt hvordan den skal overfladebehandles når den er samlet til en reol. Efter at eleverne har fået godkendt deres tegninger, går de i gang med at bygge den. Jeg observerer eleverne, vejleder og igangsætter dem undervejs. Produktet skal enten males eller lakeres til sidst. Eleverne må også dekorere deres reol med stof, samt bruge plastik/glas som låger.

Fatihs H&D-videoer

Jeg er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser i historie, kristendom og natur/teknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag som håndværk og design. De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe. Jeg bruger billeder og videoer fra min undervisning til at lave korte håndværk og design og natur-teknologi-videoer med metodeopskrifter. Videoerne med metodeopskrifter bliver godt modtaget af både kolleger og forældre. Jeg har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Jeg dokumenterer noget af mine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder og videoer, som jeg tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube. Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner. I begyndelsen delte jeg mine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar 2017 har jeg også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Eleverne lærer at tegne/designe en reol, save, høvle, slibe, male eller lakere og til sidst samle reolen.

Materialer: Fyrretræ, krydsfiner, håndsav, dekupørsav, geringssav, papir, blyant, maling, linolie, sandpapir, søm, stof, lim, glas, plastik.

Powered by Labrador CMS